Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Національний Музей космонавтики ім. С.П. Корольова запрошує до святкування 51-ої річниці

31 Липня 2021 • 11:32

Кіл-сть переглядів: 816

Вже завтра Національний Музей космонавтики ім. С.П. Корольова у м.Житомирі відзначатиме свою 51-у річницю з часу відкриття.

 

Об 11:00 в Меморіальному будинку–музеї академіка С. П. Корольова відбудеться презентація англомовної версії фільму «Леонід Грищук – астрофізик із Житомира». Фільм присвячено всесвітньовідомому астрофізику Леоніду Петровичу Грищуку (1941-2012 рр.), який народився у Житомирі.

 

Також у рамках відзначення річниці  у Музеї  відбудеться традиційний День відкритих дверей – безкоштовне відвідування музейних експозицій та нових виставок!

 

В експозиції «Космос» відвідувачі зможуть оглянути фотовиставку «Цікавий макросвіт» та виставку-презентацію Музею коштовного і декоративного каміння у селищі Хорошів.

 

Тож Національний Музей космонавтики ім. С.П. Корольова запрошує до відвідування усіх житомирян та гостей міста у цей святковий день.

 

Довідково. За роки роботи у Музеї космонавтики ім.С.П.Корольова побувало понад 3 мільйони відвідувачів із різних країн світу, колекція сягнула до 25 тис. музейних предметів, більшість з яких належить до державної частини Музейного фонду України. Впроваджуючи принципи інтерактивності музейного простору, «відкритої науки», міжнародного кроскультурного співробітництва, музей став потужним науково-дослідним і культурно-освітнім центром і перетворився на один з унікальних музейних закладів України.

 

Президент України Володимир Зеленський у 2020 році підписав указ про присвоєння статусу національного Музею космонавтики імені С. П. Корольова в Житомирі.

 

#Музей_Космонавтики 

#Житомирщина_Вражає

Версія для друку