Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Навчальний рік для освітян розпочався обласною конференцією

25 Серпня 2015 • 11:06

Кіл-сть переглядів: 946

25 серпня відбулася обласна конференція працівників освіти, яка об’єднала не лише педагогів, а й передову громадськість області.

 

У заході взяли участь заступник голови облдержадміністрації Ярослав Лагута, голова обласної ради Віталій Француз, начальник управління освіти і науки Житомирської ОДА Вадим Калінін, народний депутат України Володимир Арешонков, представники Міністерства освіти і науки України, управлінь та відділів освіти райдержадміністрацій та виконкомів, профспілкових організацій, директори освітніх закладів, педагоги та ін.

 

За словами начальника управління освіти і науки облдержадміністрації Вадима Калініна, у новому навчальному році розпочнуться заняття в 752 загальноосвітніх, 698 дошкільних, 28 професійно-технічних, 34 вищих та 67 позашкільних навчальних закладах. Очікується, що нинішнього року за парти сядуть 126,7 тис. учнів, з них – 14,5 тис. першокласників. У професійно-технічних закладах навчатимуться 9,5 тис. учнів, у ВНЗ – 38 тис. студентів.

 

Учасники конференції обговорили завдання освітньої галузі області на новий 2015-2016 навчальний рік, поділилися своїми здобутками та станом підготовки освітньої системи до роботи. Також були нагороджені грамотами кращі працівники освіти.

 

«Як свідчить аналіз процесів, що відбуваються сьогодні у світі, позитивних результатів досягають ті освітні системи, де активну участь в управлінні ними беруть як державні структури, так і органи місцевого самоврядування, учасники навчально-виховного процесу і територіальні громади. Переконаний, що разом нам вдасться забезпечити виконання завдань щодо розвитку освітньої галузі регіону продовж 2015-2016 навчального року», – зазначив Вадим Калінін.

 

1

 

2

 

3

 

4

 

5

 

6

 

7 

Версія для друку