Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Навчальний центр ВДВ відзначив річницю співпраці з інструкторами Збройних сил Великої Британії

11 Липня 2016 • 07:24

Кіл-сть переглядів: 497

1На базі навчального центру та полігону ВДВ, що на Житомирщині, завершився тритижневий курс загальновійськової підготовки та курс підготовки інструкторів підрозділів Високомобільних десантних військ Збройних Сил України із залученням інструкторсько-тренувального складу ЗС Великої Британії.

 

У липні 2015 року стартував перший подібний курс у стінах новосформованого навчального центру.

 

Урочисте відкриття мітингу з нагоди першої річниці співпраці навчального центру з інструкторськими групами Збройних сил Великої Британії розпочалося на плацу центру після урочистого внесення Державного Прапору України та Великої Британії і виконання Державних Гімнів обох держав.

 

У вітальному слові начальник навчального центру ВДВ підполковник Святослав Щербина привітав українських курсантів із успішним завершенням курсу та щиро подякував британській команді інструкторів за їхню допомогу в навчанні своїх українських колег.

 

«Протягом цього року, в межах заходів військового співробітництва, було підготовлено декілька сотень десантників відповідно до стандартів Великої Британії та НАТО. Спілкуючись із курсантами, вони відзначають ефективність та цікавість проведення занять, а це – найкраще визнання Вашої успішної діяльності, – зазначив підполковник Святослав Щербина. – Окремо варто відзначити дієвість та результативність підготовки інструкторського складу навчального центру до самостійного проведення занять за визначеною фаховою тематикою. Завдяки шести курсам, проведених вами, у стінах навчального центру вдалося сформувати власний підготовлений та професійний інструкторський корпус фахівців», – наголосив офіцер.

 

Керівник команди британських інструкторів відзначив високу умотивованість та відкритість до сприйняття нових знань українськими курсантами та інструкторами.

 

У рамках свята відбулася церемонія вручення сертифікатів та обговорення подальших планів.

 

Всі три тижні підготовки та навчань втілюють бачення командувача Високомобільних десантних військ генерал-майора Михайла Забродського щодо поетапного та ґрунтовного запровадження навчальних стандартів та методик НАТО в систему курсової підготовки десантників для досягнення взаємосумісності із підрозділами країн-членів Північноатлантичного альянсу. 

Версія для друку