Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Навчання, конкурси, стипендії. Топ-5 можливостей для активних та креативних

10 Квітня 2018 • 08:10

Кіл-сть переглядів: 290

Запрошуємо молодих, активних і креативних представників громадського сектору до огляду можливостей: навчання, конкурси та можливостістипендії.

Всеукраїнський семінар «Кращі практики волонтерства UA»

Мiнiстерство молоді та спорту України спільно з Управлінням у справах сім’ї, молоді та спорту Черкаської ОДА та Черкаським обласним молодіжним ресурсним центром за участі Програми Волонтери ООН в Україні 17-18 травня проводять у м. Черкаси Всеукраїнський семінар «Кращі практики волонтерства UA».

 

Проект передбачає налагодження співпраці та об’єднання зусиль молодіжних лідерів з усієї України для реалізації всеукраїнських волонтерських проектів і програм, зокрема із залученням міжнародних волонтерів.

 

Метою заходу є вивчення можливостей для створення та розвитку волонтерського руху в Україні шляхом надання практичних та теоретичних знань, посилення співробітництва, запровадження інноваційних підходів та напрацювання актуальних ініціатив у сфері волонтерства через обмін досвід міжнародних програм та інституцій, кращих світових, європейських та українських практик.

 

Деталі:http://dsmsu.gov.ua/index/ua/material/36752.

 

Стипендії для дослідників від фундації Gerda Henkel

Центр передових досліджень в Софії оголошує конкурс на подання заявок на стипендіальну програму Gerda Henkel для фундаментальних досліджень у галузі гуманітарних та соціальних наук.

 

Деднайн подачі заявок: 31 травня.

 

Робоча мова: англійська.

 

Стипендії разом з п’ятимісячним терміном перебування надаються в рамках програми CAS Advanced Academia для підтримки докторів філософії з наступних країн: Афганістану, Білорусі, Китаю (тільки Тибетська та Синьцзянська автономні області), Казахстану, Киргизстану, Молдови, Монголії, Росії, Таджикистану, Туркменістану, України та Узбекистану.

 

Деталі:https://www.prostir.ua/?grants=stypendiji-dlya-doslidnykiv-vid-fundatsiji-gerda-henkel.

 

Програма Канадського Фонду підтримки місцевих ініціатив на 2018-2019 рік

Посольство Канади в Україні оголошує відкриття програми Канадського Фонду підтримки місцевих ініціатив на 2018-2019 рік та оголошує конкурс проектів. Останній термін подання заявок – 20 квітня 2018 року (не пізніше 17:00).

 

Проекти Канадського Фонду повинні відповідати принципам орієнтованого на результати менеджменту та враховувати основи гендерної рівності. Тому проекти мають чітко відображати цілі проекту, очікувані результати та необхідні ресурси.

 

Всі ініціативи Канадського Фонду повинні публікувати результати проекту у місцевих засобах інформації та зобов’язані розповсюдити результати серед інших громад та регіонів.

 

Деталі:https://www.prostir.ua/?grants=posolstvo-kanady-oholoshuje-vidkryttya-prohramy-kanadskoho-fondu-pidtrymky-mistsevyh-initsiatyv-na-2018-2019-rik.

 

Конкурс «Новела по-українськи»

Громадська організація Європа без бар’єрів» оголошує про спеціальну відзнаку у рамках конкурсу «Новела по-українськи»-2018, який проводиться журналом «Країна», і темою якого цього року став «безвіз».

 

Право на свободу пересування належить до основоположних прав, визначених Загальною декларацією прав людини ООН і Європейською конвенцією з прав людини. Вільний рух осіб усередині країни і можливість її залишити та повернутися є одним з індикаторів рівня розвитку демократії, свободи та відкритості суспільства.

 

При цьому вже традиційно право на свободу пересування вступає в конфлікт з міркуваннями безпеки, якими обґрунтовують ті чи інші його обмеження.  Питання, де має завершуватися безпека, і починатися свобода, завжди залишається відкритим, і тому, можливо, особливо придатним для обговорення художніми засобами.

 

Відзнаку отримає той твір з-поміж фіналістів конкурсу, який найліпше, на думку сформованої «Європою без бар’єрів» комісії, відобразить проблематику взаємин між свободою пересування та безпекою, і нову ситуацію в Україні після набуття «безвізу».

 

Деталі:https://europewb.org.ua/yevropa-bez-bar-yeriv-ogoloshuye-pro-spetsialnu-vidznaku-dlya-uchasnykiv-novely-po-ukrayinsky/.

 

Міжнародна мобільність

Culture Bridges надає гранти для українських фахівців у сфері культури для поїздок до країн ЄС (і навпаки) на період від одного до чотирьох тижнів для відвідання конференцій, мережевих подій, фахових форумів, дотичних до сфери культури та/або креативних індустрій, а також для робочого стажування в культурних/креативних організаціях у країнах ЄС (чи в Україні – для заявників з ЄС). Подача проектів за цим напрямком відкрита для окремих осіб та організацій у ЄС та Україні.

 

Максимальна сума гранту на міжнародну мобільність становитиме 2250 євро (для візитів тривалістю від одного до двох тижнів) та 4000 євро (для візитів на період від трьох до чотирьох тижнів).

 

Кінцевий термін подачі заявки отримання міжнародних грантів мобільності:  12 квітня 2018. Заявка може подаватися англійською, українською чи російською мовою.

 

Деталі:http://www.britishcouncil.org.ua/culture-bridges/international-mobility-grants.

Версія для друку