Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Навчіться захищатися від кібератак — дивіться нові серіали від Дія.Освіта

18 Вересня 2024 • 12:43

Кіл-сть переглядів: 56

Сучасна війна триває не лише на полі бою, а й у кіберпросторі. Ворог посилює кібератаки, тож зараз особливо важливо знати, як захистити особисті дані.

 

Дія.Освіта та Проєкт USAID Cybersecurity Activity запускають інформаційну кампанію з кібергігієни, щоб навчити кожного українця протидіяти кіберзлочинцям у цифровому світі — від школяра до людей старшого віку. Про старт програми оголосила Валерія Іонан на четвертому Саміті перших леді та джентльменів.

 

Серед нових освітніх серіалів з кібергігієни:

 

«Кібергігієна для молоді» — серіал про базові правила безпеки в інтернеті. На реальних прикладах кібератак спікери розкажуть, чому варто оновлювати програмне забезпечення, використовувати антивірусні програми та двофакторну автентифікацію.

 

«Базові знання з кібергігієни» — серіал для людей старшого віку. Після перегляду дізнаєтеся, як захистити гаджети, електронну пошту, банківські картки від кіберзагроз. А також правила безпечної оплати комунальних платежів та інших онлайн-операцій.

 

«Як захиститися від фішингу» — простими словами про один із найпоширеніших видів кібератак у світі. Дізнавайтеся, як не потрапити на гачок зловмисників і не втратити особисті дані через підроблені повідомлення чи фейкові сайти.

 

Зібрали всі освітні продукти з кібергігієни в окремому розділі на порталі Дія.Освіта за посиланням — https://curly.click/r/c2fb.

 

Вчіться захищати дані від кіберзагроз разом з Дія.Освіта

 

Довідково. Серіали «Кібергігієна для молоді» та «Базові знання з кібергігієни» створено з ініціативи Мінцифри Національним координаційним центром кібербезпеки та Національним університетом «Києво-Могилянська академія» для платформи Дія.Освіта за підтримки Проєкту USAID «Кібербезпека критично важливої інфраструктури України».

 

Освітній серіал «Кібергігієна: як захиститися від фішингу» створено Офісом Генерального Прокурора в межах реалізації проєкту «Прокурор Громади» з ініціативи Мінцифри для платформи Дія.Освіта та підтримки Проєкту USAID «Кібербезпека критично важливої інфраструктури України

 

Версія для друку