Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Необхідно заводити цей бізнес в легальне русло – Ігор Гундич про видобуток бурштину

06 Лютого 2017 • 16:01

Кіл-сть переглядів: 511

Своїми планами щодо легалізації видобутку бурштину на Житомирщині поділився з журналістами голова ОДА Ігор Гундич під час прес-конференції «100 днів від Указу».

 

Керівник області наголосив на тому, що видобуток бурштину – одне з болючих та актуальних питань Житомирщини. І найголовніше – вирішити цю проблему, направивши її у легальне русло.

 

«І я, і голова та депутати обласної ради разом «дозріли» до того, що в цьому році необхідно створювати обласне комунальне підприємство. Іншого шляху у нас немає», – зазначив Ігор Гундич.

 

Голова ОДА сподівається, що в результаті створення комунального підприємства з видобутку бурштину бюджет області буде зростати.

 

«У мене ніяких інтересів у «бурштинових районах» однозначно немає, не було й не буде. Я казав про це депутатам і кажу вам: якщо при створенні хтось буде думати про власні інтереси з приводу бурштину, то нічого досягнути ми не зможемо. Тому потрібно відкинути всі амбіції в сторону, створити підприємство і заводити цей бізнес в легальне русло» – підкреслив Ігор Гундич.

 

Також керівник ОДА анонсував, що найближчим часом делегація з Житомирщини поїде до Волинської області, щоб познайомитись із діяльністю їхнього комунального підприємства з видобутку бурштину.

 

Нагадаємо, що голова ОДА Ігор Гундич анонсував початок будівництва Регіонального Центру надання адміністративних послуг у Житомирі, а фото з прес-конференції «100 днів від Указу» ви можете переглянути тут.

Версія для друку