Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Незважаючи на будь-які виклики та випробування, освітяни вистояли, — Віталій Бунечко

15 Березня 2023 • 16:27

Кіл-сть переглядів: 732

Сьогодні, 15 березня, у Житомирському обласному інституті післядипломної педагогічної освіти проведено комунікаційну платформу «Освіта Житомирщини: рік Незламності».

 

У заході взяли участь начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко спільно із заступником Юрієм Денисовцем, заступник голови обласної ради Володимир Ширма, директор Департаменту освіти і науки ОВА Наталія Осипович, представники ГУНП та ДСНС у Житомирській області та освітяни Житомирщини.

«Рік війни для освітньої галузі Житомирщини став роком тяжких випробувань, викликів. Водночас він був роком згуртування, роком незламності та формування великого освітянського фронту», — сказав Віталій Бунечко.

Тисячі людей змушені були змінити місце проживання, залишившись без домівки. І знову освітяни згуртувавшись стали єдиним фронтом. Наші заклади облаштували більше 15 тисяч місць, прийняли більше 20 тисяч біженців.

 

Укриття — це був ще один серйозний виклик для закладів освіти. Розпочалася серйозна спільна робота ДСНС, Нацполіції та освітян. У результаті майже 90 % закладів мають укриття різного типу та 90% мають можливість навчатися в очно/змішаному форматі.

 

Наступним серйозним випробуванням стала загроза блекауту. Але й тут заклади освіти зуміли швидко організувати пункти незламності та забезпечити їх усім необхідним.

«Незважаючи на будь-які виклики та випробування, освітяни вистояли! І не просто вистояли, а й продовжили рухати освітні реформи, вдосконалювати методи і форми навчання, підвищувати свій професійний рівень. Отож дякую вам за вашу роботу, за відданість своїй справі!», — підкреслив Віталій Бунечко.

Учасники заходу також мали змогу ознайомитися з  тематичними локаціями, зокрема:

 

Безпека учасників освітнього процесу під час надзвичайних ситуацій (Державна служба з надзвичайних ситуацій у Житомирській області; Управління поліції охорони  у Житомирській області);

 

Психологічна підтримка  в умовах війни (Комунальний заклад «Житомирський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти»);

 

Окремі питання підвищення кваліфікації. Атестація педагогічних працівників: нові аспекти (Комунальний заклад «Житомирський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти»);

 

Інклюзивна освіта в умовах війни  (Комунальний заклад «Житомирський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти»).

 

Нагадаємо, що Віталій Бунечко взяв участь у виїзних консультаціях Комітету ВР України щодо відновлення місцевого самоврядування на деокупованих територіях.

 

 

 

Версія для друку