Нове харчове законодавство України: ролі та відповідальності
23 Лютого 2016 • 09:52
Кіл-сть переглядів: 596
Сьогодні, 23 лютого, у Житомирській обласній науковій бібліотеці ім. О. Ольжича розпочався семінар на тему: «Нове харчове законодавство України: ролі та відповідальності».
Організатори семінару департамент економічного розвитку, торгівлі та міжнародного співробітництва ОДА та ДП «Житомирський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації».
«Даний захід важливий для нашого регіону та підприємств області. Ми запланували провести його для роз’яснення положень законодавства України та Європейського Союзу, а також положення Угоди зони вільної торгівлі, щоб наші підприємства мали змогу успішно конкурувати не тільки на внутрішніх ринках, а й на європейських», – сказав директор департаменту економічного розвитку, торгівлі та міжнародного співробітництва ОДА Олексій Шатило.
Мета проекту – сприяння вдосконаленню системи контролю безпечності харчових продуктів в Україні за принципом «від лану до столу» шляхом приведення законодавства України, інституційної інфраструктури та системи державного контролю у відповідності до регуляторної та адміністративної політики і практик ЄС.
Учасникам семінару обговорили актуальні питання сфери харчування, ознайомилися з проектом ЄС «Вдосконалення системи контролю безпечності харчових продуктів в Україні», презентований керівником проекту Тоні Вілом.
Також учасники семінару ознайомилися з угодою про асоціацію між ЄС та Україною, угодою про зону вільної торгівлі, скасування тарифних бар’єрів та квот, а також обговорили питання стосовно нового українського харчового законодавства, роль операторів ринку та держави і адміністративну реформу.