Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Новоград-Волинський район підтримує військовослужбовців

18 Лютого 2015 • 19:13

Кіл-сть переглядів: 666

Заступник голови Новоград-Волинської райдержадміністрації Наталія Даниленко під час ефіру на телеканалі СК-1 поділилася, чим живе район, як реагує на виклики часу.

 

У регіоні майже завершилась робота по мобілізації військовозобов’язаних. План по забезпеченню мобілізаційних ресурсів виконаний на 97,5%.

 

Велика допомога надається військовослужбовцям, що перебувають на сході. За словами Наталії Даниленко, з початку проведення антитерористичної операції було створено координаційний штаб, за допомогою якого для військових було зібрано близько 2 млн. грн. на придбання акумуляторів, запчастин, бронежилетів. Постійно триває збір продуктів харчування. Для обігріву вояків на схід і на місцевий полігон було відправлено понад 5 тис. мішків сухих дров. Дуже активно працюють волонтери.

 

Не залишаються поза увагою і родини військовослужбовців. За рахунок коштів сільських рад їм було видано від 1 до 3 тис. грн. матеріальної допомоги. З районного бюджету від 1 до 4 тис. грн. було виділено для лікування поранених бійців. Новоград-Волинський район під час бойових дій втратив 10 бійців. Їх родинам було спрямовано 5 тис. грн. з районного бюджету і 10 тис. грн. з благодійного фонду. Організацію поховань також бере на себе район.

 

У регіоні проводиться велика роз’яснювальна робота серед населення щодо дій у разі виникнення надзвичайної ситуації.  Надруковані і розміщені у людних місцях пам’ятки для населення, працює цілодобова «гаряча лінія».

 

Наталія Даниленко повідомила, що у районі є 29 протирадіаційних укриттів, 11 з яких готові до прийому людей, є також 26 підвальних приміщень.

 

На території Новоград-Волинського району проживають 223 тимчасово переселені особи, 92 особи повернудися на місце постійного проживання. Вирішенням всіх питань переселенців займається координаційей штаб, Людям виділяється грошова допомога, надається одяг,  продукти харчування. У районі створено банк житла, який готовий сьогодні прийняти ще 22 переселенці.

 

Прес-служба облдержадміністрації

Версія для друку