Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Новий очільник «Спартака»

03 Квітня 2015 • 13:06

Кіл-сть переглядів: 1 160

3 квітня відбулася V обласна звітно-виборна конференція фізкультурно-спортивного товариства «Спартак». Про роботу товариства впродовж останніх п’яти років звітував його керівник Михайло Самборський.

 

Заступник голови облдержадміністрації Ярослав Лагута зазначив, що товариство «Спартак» у спортивному житті області і країни в цілому займає почесне місце і сприяє високим досягненням наших спортсменів. Неможливо переоцінити роботу товариства у розвитку масової фізичної культури і спорту. В складних умовах сьогодення, коли постала необхідність оптимізації структури, важливо зберегти головне – спортсмена і його тренера.

 

За багаторічну сумлінну працю, значний особистий внесок у розвиток фізичної культури і спорту в області, високий професіоналізм та з нагоди 75-річчя від дня народження голові обласної ради ФСТ «Спартак» Михайлу Самборському вручили почесну грамоту облдержадміністрації.

 

Михайло Самборський – майстер спорту з легкої атлетики, заслужений працівник фізичної культури і спорту України. Під його керівництвом Житомирська обласна організація першою в Україні відродила спортивне товариство “Спартак”.

 

Враховуючи те, що конференція передбачає вибори голови Житомирської організації товариства, Ярослав Лагута зауважив, що будь-яка посада в нинішніх умовах – це не нагорода, а в першу чергу відповідальність і велика робота.

 

Делегати V обласної звітно-виборної конференції фізкультурно-спортивного товариства «Спартак» головою обласного відділення одноголосно обрали Бориса Шевчика, який займав посаду заступника голови.

 

Довідково. Житомирська обласна організація ФСТ «Спартак» у своїй діяльності тісно співпрацює з департаментом сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації, обласними організаціями галузевих профспілок, обласним відділенням Національного олімпійського комітету України.

 

Створені і працюють на громадських засадах 1 райміська (Коростишівська) та 4 міські організації товариства «Спартак» (Бердичівська, Житомирська, Коростенська та Новоград-Волинська). Створені і працюють міські дитячо-юнацькі спортивні школи у Коростишеві, Новограді-Волинському та обласна у м. Житомирі з відділеннями у Коростені, Бердичеві, Олевську. У школах культивується 11 видів спорту, з них 7 олімпійських – бокс, вільна боротьба, важка атлетика, легка атлетика, дзюдо, хокей на траві, веслування на байдарках і каное.

 

Фізкультурно-спортивне товариство «Спартак» сьогодні – це 3 стадіони, 39 спортивних приміщень і майданчиків, 7 спортивних залів, водно-веслувальна база, 3 тенісних корти, плавальний басейн.

 

Прес-служба облдержадміністрації

Версія для друку