Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Новим Законом Президент посилив соцзахист демобілізованих

16 Квітня 2015 • 14:41

Кіл-сть переглядів: 983

Президент Петро Порошенко підписав Закон, що посилює соціальний захист демобілізованих.

 

Так, буде збережено місце роботи та середній заробіток на підприємстві за працівниками, які під час військової служби отримали поранення та перебувають на лікуванні, а також потрапили у полон або визнані безвісно відсутніми.

 

Військовослужбовцям, які проходять військову службу за призовом під час мобілізації, надаються гарантії щорічної відпустки та встановлено відстрочку від повторного призову протягом шести місяців у разі проведення часткової мобілізації.

 

Люди, які захищали нашу державу, мають отримати опіку, допомогу та підтримку, – упевнений голова облдержадміністрації Сергій Машковський.
Тому за ініціативи керівника області на Житомирщині створено Центр допомоги учасникам АТО, що працює за принципом «єдиного вікна». Головна мета центру – надання допомоги учасникам АТО, сім’ям загиблих, супровід заявників до моменту вирішення питання.

 

Військовослужбовцям, що звертаються до спеціалістів центру, нададуть роз’яснення з юридичних питань, підкажуть, як вирішити питання щодо працевлаштування, соціальної допомоги.

 

Прес-служба облдержадміністрації

Версія для друку