Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Новини агропромислової галузі у Житомирській області

21 Серпня 2016 • 11:11

Кіл-сть переглядів: 654

Станом на другу половину серпня в області завершується збирання ранніх зернових культур урожаю 2016 року. В усіх категоріях господарств області обмолочено 209,3 тис. га зернових культур, або 97% до прогнозу, намолочено 782,2 тис. тонн зерна, що на 86,0 тис. тонн більше до показника минулого року, середня урожайність склала 37,4 ц/га.

 


 

Аграрії приступили до збирання картоплі, яку уже викопано на площі 18 тис. га (34% до прогнозу). У рейтинговому показнику по виробництву картоплі Житомирська область посідає 2-ге місце серед регіонів України. За даними статистичної звітності станом на 01.08.2016 року зібрано 413,3 тис. тонн картоплі.

 


 

Впродовж семи місяців поточного року в галузі агропромислового комплексу області створено 411 нових робочих місць, з них у сільськогосподарських підприємствах – 209. Найбільше створено робочих місць в агроформуваннях Червоноармійського (37), Брусилівського (33) Радомишльського (25), Чуднівського (23), Олевського (21), Народицького (19) районів. На підприємствах харчової та переробної промисловості створено 202 нових робочих місця, в тому числі: ТОВ «Житомирський м’ясокомбінат» – 112, ПАТ «Овруцький молочно-консервний комбінат» – 35, ПП «Ренет» – 30, ТОВ «Андрушівський маслосирзавод» – 23.

 


 

У 2015 році у місті Житомирі розпочало виробничу діяльність підприємство з виготовлення натуральних оздоровчих препаратів на основі продуктів бджільництва та лікарських рослин «ФІТАПІСВІТ». Нещодавно компанія «ФІТАПІСВІТ» відсвяткувала свою першу річницю. На сьогоднішній день підприємство має понад 15 представництв у різних областях України та місті Києві і щомісяця їх кількість збільшується.

 

Продукція «ФІТАПІСВІТ» (добавки дієтичні, засоби догляду за шкірою) випускається у вигляді фітапідраже, медових композицій, крем-бальзамів та фітапібальзамів. Всі препарати оздоровчого спрямування виготовляються за унікальними рецептурами. До їх складу входять бджолиний мед, прополіс, віск, бджолине обніжжя з квіткового пилку, бджолина отрута, соснова живиця, натуральні тваринні, рослинні та ефірні олії, настої лікарських рослин та інша натуральна сировина. Всі рецептури і технології є розробкою українських науковців.

 


 

За попередніми даними моніторингу за січень-липень 2016 року в розвиток агропромислового комплексу області залучено 280,8 млн грн інвестиційних коштів для придбання техніки та технологічного обладнання, формування основного стада, будівництва та реконструкції виробничих потужностей, модернізації виробничих процесів.

Версія для друку