Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Обережно, ускладнення погодних умов!

16 Січня 2016 • 07:08

Кіл-сть переглядів: 702

За інформацією Укргідрометцентру, 16 січня вночі та вранці у північних областях України (Житомирська, Київська, Чернігівська, Сумська) спостерігається сильний сніг, хуртовини, у центральних областях (Вінницька, Дніпропетровська, Кіровоградська, Полтавська, Черкаська) сильний мокрий сніг з дощем, налипання мокрого снігу, ожеледь. В Україні, крім західних областей, пориви вітру 15-20 м/с.

 

Саме тому ДСНС України закликає громадян дотримуватися елементарних правил безпеки під час перебування на вулиці.

 

Намагайтеся не ходити попід розлогими деревами, а також тримайтеся подалі від рекламних щитів та ліній електропередач, адже пориви вітру можуть спричинити їх пошкодження.

 

Водіям слід бути обережними та уважними на дорогах, дотримуватися правил дорожнього руху і по можливості не виїжджати на далекі відстані аби не стати «заручником негоди».

 

Якщо існує необхідність вирушити в дорогу, слід мати достатній запас пально-мастильних матеріалів, батарея мобільного телефону повинна бути заряджена. Коли під час руху ви побачили, що хтось потрапив у скрутне становище через негоду, викличте на допомогу Службу порятунку «101» або співробітників поліції.

 

При ожеледиці на дорожньому покритті збільшується гальмівний шлях, саме необхідно вибирати безпечний швидкісний режим, враховувати інтенсивність руху, а також особливості і стан транспортного засобу. Водіям слід звертати особливу увагу на рух по естакадах, мостах і шляхопроводах, оскільки саме в цих місцях найбільш ймовірно виникнення ожеледиці.

 

У разі небезпеки телефонуйте до Служби порятунку «101».

 

До відома водіїв, які рухаються в напрямку Київської області! За інформацією Служби автомобільних доріг у Київській області, сьогодні, 16 січня, у зв’язку зі складними погодними умовами, буде обмежено в’їзд до столиці великовагового автотранспорту.

Версія для друку