Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Обговорили питання державної підтримки аеропорту у Житомирі, – Володимир Федоренко в Міністерстві інфраструктури України

07 Серпня 2020 • 08:05

Кіл-сть переглядів: 291

Вчора, 6 серпня, в.о. голови Житомирської ОДА Володимир Федоренко разом із Житомирським міським головою Сергієм Сухомлином та власником ДП «Міжнародний аеропорт «Житомир ім. С.П. Корольова» ТОВ «АКОРД» Олексієм Янчуком взяли участь у нараді, ініційованій Міністерством інфраструктури України.

 

Разом із Міністром інфраструктури Владиславом Криклієм та Заступником Міністра Олегом Ющенком обговорили питання державної підтримки аеропорту у Житомирі.

 

Зокрема йшлося про те, що потребує розширення злітно-посадкова смуга до довжини 2500 метрів та її розширення до 45 метрів, а також необхідно встановити інструментальну систему посадки (ILS), яка включає радіомаяк по схилу з дальномером для обох боків напрямків посадки (129 та 309), що дозволяє отримати 1-у категорію ІКАО.

 

У даний час аеропорт Житомир відповідає всім вимогам, але через коротку злітно-посадкову смугу не може приймати сучасні повітряні судна, а лише використовується авіакомпанією YanAir для виконання технічного обслуговування свого флоту. На даний момент на ньому проводиться ремонт літаків та їх технічне обслуговування.

 

У найближчі роки авіакомпанія YanAir планує розширити мережу польотів та перетворити житомирський аеропорт в транспортний хаб із центром з технічного обслуговування літаків і школою з підготовки пілотів. Протягом 2-3 років в аеропорту буде налагоджено переліт внутрішніх і міжнародних рейсів.

 

За результатами наради домовилися про проведення виїзної наради у Житомирі за участю Міністерства інфраструктури України.

 

Довідка. Територія аеропорту – 1 170 232 м2. Загальна площа будівель і споруд – 8513м2. Довжина злітно-посадкової смуги (ЗПС) – 1650 м. Пропускна здатність – понад 1000 пасажирів на добу.

 

Версія для друку