Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Обласна влада сприяє перебуванню переселенців на Житомирщині

13 Травня 2015 • 13:04

Кіл-сть переглядів: 663

Переселенців, що внаслідок військових дій на Донбасі та окупація Криму змусила залишити свої домівки і переїхати у мирні регіони України, зокрема, на Житомирщину.

 

Наразі на тимчасове проживання зі східних областей України в Житомирську область прибуло 7182 особи. Зокрема, з Донецької та Луганської областей прибуло 6872 особи, з АР Крим – 310 осіб.

 

Усі переселені громадяни забезпечені тимчасовим житлом, медичним обслуговуванням, продуктами харчування та товарами першої необхідності.

Відповідно до Порядку оформлення і видачі довідки про взяття на облік особи, яка переміщується з тимчасово окупованої території України та районів проведення антитерористичної операції, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 01.10.2014 № 509, місцевими управліннями праці та соціального захисту населення обліковано 5520 внутрішньо переміщених сімей (8808 осіб).

 

Щомісячна адресна допомога згідно з Порядком надання щомісячної адресної допомоги особам, які переміщуються з тимчасово окупованої території України та районів проведення антитерористичної операції, для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 01.10.2014              № 505, призначена 5096 сім’ям (8217 особам), які мають право на її призначення.

З жовтня 2014 року по квітень 2015 року виплата адресної допомоги зазначеній категорії громадян проведена на загальну суму 25,5 млн. грн. в тому числі 18,2 млн. грн. з початку року.

 

Крім того, за оперативними даними до управлінь праці та соціального захисту населення області для отримання за фактичним місцем проживання державної допомоги родинам з дітьми звернулося 54 особи, які приїхали з АР Крим та м. Севастополя, і 921 – з Донецької та Луганської областей.

 

Усім громадянам надано змістовні роз’яснення щодо можливості отримання за фактичним місцем проживання соціальних виплат сім’ям з дітьми, передбачених чинним законодавством України.

 

В результаті проведеної роботи 50 заявникам, які приїхали з АР Крим, та 856 – з Донецької і Луганської областей, за новим місцем проживання призначено державну допомогу і здійснюється її виплата.

 

В області продовжується робота щодо підтримки сімей з тимчасово окупованих територій та районів проведення антитерористичної операції.

 

Версія для друку