Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Обласна влада відкрита до співпраці з національними меншинами

11 Квітня 2017 • 10:35

Кіл-сть переглядів: 584

Обласна влада відкрита до співпраці з національними меншинами та підтримці їхніх ініціатив.

Про це йшлося сьогодні, 11 квітня, на заході до Міжнародного дня ромен.

«Незалежно від національності ми є українцями. Давайте допомагати один одному вибудовувати наше суспільство, в якому незалежно від національної приналежності та віросповідання ми відчуваємо себе справжніми громадянами України», – зазначив заступник голови облдержадміністрації Ярослав Лагута в своєму вітальному слові.

Участь у заході також взяли заступник голови обласної ради Максим Вілівчук, представники структурних підрозділів облдержадміністрації, громадських організацій та національних меншин області.

Головний спеціаліст з питань релігії та національності відділу культурно-мистецьких установ та охорони культурної спадщини управління культури облдержадміністрації Олександр Пивоварський розповів, що в області розроблено план реалізації Стратегії захисту та інтеграції в українське суспільство ромської національної меншини, який невдовзі буде затверджено розпорядженням голови облдержадміністрації.

«Ми чекаємо від вас ініціатив, зокрема щодо створення гуманітарного проекту-презентації ромської культури, участі в днях Європи та запрошуємо до співпраці», – звернувся до ромської національної меншини Олександр Пивоварський.

Голова правління ромських громадських організацій Житомирщини Люсія Коберник-Сачине ознайомила присутніх із історією та сьогоденням ромів, які проживають в Україні та області, їхніми основними проблемами, що потребують спільного вирішення за підтримки влади. По завершенню заходу вона запросила всіх бажаючих до приміщення ромських громадських організацій Житомирщини для ознайомлення з їхньої діяльністю.

 

Версія для друку