Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Обласне управління ДСНС готує пропозиції для громад щодо створення пунктів пожежної охорони

24 Березня 2017 • 11:12

Кіл-сть переглядів: 612

У новоутворених об’єднаних територіальних громадах області будуть формуватися підрозділи місцевої та добровільної пожежної охорони.

Про це говорили сьогодні, 24 березня, на черговому засіданні обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

«В процесі децентралізації гостро стоїть питання формування пожежних пунктів в об’єднаних територіальних громадах. З 32-ох утворених ОТГ функціонують лише 10 місцевих пожежних охорон (МПО). Наразі обласне управління ДСНС України формує потребу, місця дислокації, скільки необхідно побудувати пожежних депо та визначає потребу в кількості пожежних автомобілів. Пропозиції вже на стадії завершення. Потім ми передамо наші напрацювання громадам», – сказав начальник відділу запобігання надзвичайним ситуаціям Управління ДСНС у Житомирській області Олександр Молодковец.

Також він додав, що відповідно до постанови Кабінету Міністрів України, в установах, організаціях та підприємствах області мають бути створені добровільні пожежні охорони. На сьогоднішній день на Житомирщині функціонують 1673 добровільних об’єднань, 195 добровільних пожежних команд, на озброєнні у яких 265 одиниць техніки.

 

 

 

1

 

Версія для друку