Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Обсяги обробки деревини на Житомирщині дозволяють говорити про створення лісогосподарського кластеру, – Олексій Шатило

08 Червня 2017 • 09:40

Кіл-сть переглядів: 590

Третина нашої області – це ліси. Зараз Житомирщина чи не найбільша за обсягами лісозаготівлі в Україні. Житомирщина має низку потужних лісогосподарських підприємств. Це дає підстави говорити про створення цілого лісогосподарського кластеру, територією якого є весь регіон.

Про це сьогодні, 8 червня, повідомив директор департаменту економічного розвитку, торгівлі та міжнародного співробітництва Олексій Шатило на відкритті круглого столу «Регуляторні хащі: Ліс – товар чи ресурс?».

«Житомирщина займає одне з перших місць за площею лісів і ключові місця за обсягами лісозаготівлі. Понад 70 об’єктів господарювання юридичних осіб – підприємств, які займаються деревообробкою, і кількасот фізичних осіб підприємців. Без перебільшення – це десятки тисяч робочих місць у галузі та надходження до місцевих бюджетів. Маємо в області низку потужних підприємств, а обсяги обробки деревини дозволяють говорити про створення цілого лісогосподарського кластеру, територією якого є весь регіон», – зазначив Олексій Шатило.

Також він додав, що в цьому році відкривається підприємство, яке здатне переробляти 1 млн куб. м. лісу-кругляку, починаючи від розвиловки деревини до виготовлення різних видів продукції.

Крім цього, під час круглого столу представники влади, бізнесу, громадськості та експертних кіл обговорили проблематику лісової галузі.

Довідково. Міністерство економічного розвитку і торгівлі та Державна регуляторна служба ініціювали публічні консультації як невід’ємний елемент регуляторної реформи, щоб правила для бізнесу стали ефективними та зрозумілими , а процес їх прийняття – прозорим та відкритим. 

 

Круглий стіл пройшов за підтримки Офіса ефективного регулювання (BRDO).

Версія для друку