Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Один з університетів Житомирщини приєднається до Європейської мережі в межах програми ЄС «Цифрова Європа»

24 Липня 2024 • 14:38

Кіл-сть переглядів: 97

В Україні з’явиться 12 Європейських цифрових інноваційних хабів.

 

Єврокомісія оголосила результати конкурсу на відкриття цифрових інноваційних хабів в Україні, які приєднаються до Європейської мережі в межах програми ЄС «Цифрова Європа». На етапах створення хабів Уряд Німеччини допомагатиме консультаціями, а 6 обраних об’єднань отримають 4,5 мільйона євро від ЄС на функціонування ЄЦІХ. Євросоюз обрав 12 обʼєднань в Україні, які перетворять на інноваційні хаби.

 

Від Житомирської області до об’єднання увійшов Поліський національний університет.

 

Європейські цифрові інноваційні хаби — це центри, які допомагають малому й середньому бізнесу та державним організаціям впроваджувати цифрові технології у свої проєкти й розвивати місцеву екосистему інновацій.

 

Хаби надаватимуть послуги бізнесу та громадському сектору за 4 напрямами:

 

навчання та підвищення кваліфікації працівників;

 

пошук джерел фінансування для впровадження цифрової трансформації, а також у розвитку нових цифрових послуг і бізнес-моделей;

 

надання приміщень, інфраструктури й підтримки для тестування цифрових та інноваційних технологій;

 

пошук партнерів, зокрема за кордоном.

 

Європейські цифрові інноваційні хаби в Україні запрацюють у 2025 році після підписання грантових угод. ЄЦІХ сформують регіональну мережу хабів та долучаться до загальноєвропейської. Так ми зможемо обмінюватися найкращими практиками цифровізації з іншими центрами по всій Європі.

 

Конкурс проводили в межах програми ЄС «Цифрова Європа», стратегічним реалізатором якої в Україні є Міністерство цифрової трансформації України, практичним консультантом — Офіс з розвитку підприємництва та експорту, за підтримки програми GIZ Ukraine «Цифрова трансформація МСП у країнах Східного партнерства», що фінансується Урядом Німеччини.

 

Версія для друку