Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Офіційна зустріч керівника області з послом Республіки Словенія

10 Березня 2016 • 11:29

Кіл-сть переглядів: 716

Сьогодні, 10 березня, голова Житомирської обласної державної адміністрації Сергій Машковський провів зустріч Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Словенія в Україні Наташою Прах. На зустрічі були присутні міський голова Сергій Сухомлин, Почесний консул Республіки Словенія Майя Мартиненко, радник з економічних питань Посольства Республіки Словенія Тарас Притула.

                  

В рамках зустрічі обговорили можливості розширення економічного співробітництва між Житомирською областю і Республікою Словенія.

 

«Наш регіон, як і вся держава у цілому, взяла курс на модернізацію економіки шляхом впровадження інвестиційно-інноваційної моделі розвитку. Співпраця з іноземними інвесторами – єдиний правильний шлях розвитку в сучасних умовах», – зазначив Сергій Машковський.

 

 

Пані Наташа Прах зауважила, що саме Житомирщина є пріоритетним регіоном для співпраці зі Словенією, саме тому тут було відкрите консульство.

 

«Для Житомира на даний час цікаві інвестпроекти з переробки твердопаливного сміття, енергосервісної сфери, будівництва комплексів для довготривалого зберігання продуктів (зокрема ягід)», – підкреслив Сергій Сухомлин.

 

Сторони домовилися обмінюватись досвідом  рамках процесу децентралізації управління, який зараз проходить в Україні. В Словенії дану реформу  місцевого самоврядування було розпочато ще 25 років тому і яка має ефективні результати.

Версія для друку