Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Олександр Федько долучився до онлайн-наради з питань додержання прав і свобод жителів Житомирщини

17 Грудня 2021 • 14:21

Кіл-сть переглядів: 324

Сьогодні, 17 грудня, у Житомирській ОДА відбулась онлайн-нарада щодо додержання прав і свобод громадян, які проживають у прилеглих до лінії кордону з Республікою Білорусь населених пунктах області.

 

Участь у заході взяли заступник голови Житомирської ОДА з питань взаємодії з правоохоронними органами Олександр Федько, представник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в північних областях Вікторія Пєхова, представник Уповноваженого на Житомирщині Петро Грибан, представники РДА та територіальних громад.

 

В обговоренні основного питання приділили особливу увагу стану справ у громадах області, які межують з Республікою Білорусь.

 

Учасників було поінформовано про основні напрями діяльності Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, результати моніторингових візитів до територіальних громад Житомирщини, які відбулися з урахуванням можливих викликів, зумовлених штучно створеною міграційною кризою на кордонах Республіки Білорусь з країнами ЄС.

 

Наголошено, що для Уповноваженого в цьому контексті є пріоритетним додержання прав і свобод громадян, які проживають на прилеглих до лінії кордону територіях, а також військовослужбовців та поліцейських, залучених до охорони державного кордону та громадського порядку.

 

Під час заходу презентовано напрацьовані Уповноваженим рекомендації та роз’яснення з питань додержання прав і свобод громадян у разі запровадження  надзвичайного стану.

 

Нагадаємо, що Олександр Федько провів робочу зустріч з Уповноваженими з прав людини щодо захисту прав громадян на Житомирщині.

 

Версія для друку