Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Олександр Федько долучився до робочої наради з питань організації взаємодії між органами управління і силами цивільного захисту Житомирщини

16 Травня 2024 • 12:01

Кіл-сть переглядів: 195

15 травня на базі аварійно-рятувальної частини з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій АРЗ СП ГУ ДСНС в області відбулася робоча нарада з питань організації взаємодії між органами управління і силами цивільного захисту територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Житомирщини під час ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій.

 

Участь у нараді взяв заступник начальника Житомирської ОВА з питань взаємодії з правоохоронними органами Олександр Федько. Також у нараді взяли участь представники органів виконавчої влади обласного й районного рівнів, посадовці місцевого самоврядування та відомств.

 

Увагу учасників засідання зосередили на організації роботи регіональних комісій з питань ТЕБ та НС, а також аналізу виконання основних завдань, покладених на спеціалізовані служби цивільного захисту.

 

Аби порядок взаємодії між органами управління та силами цивільного захисту набув конкретного змісту, учасники наради умовно відпрацювали алгоритм співпраці за двома ввідними. Зокрема, вироблення механізму ефективної взаємодії усіх ланок територіальної підсистеми ЄДС ЦЗ у разі аварій на об’єктах енергетики, водо- та газопостачання, а також у зв’язку із катастрофічним затопленням територій області.

 

Практична частина заходу відбулася у форматі ділової гри, де кожен із учасників мав забезпечити виконання покладених на нього функцій під час ліквідації наслідків умовної надзвичайної ситуації. Також відбувалося обговорення результатів, адже на цьому етапі важливо було проаналізувати недоліки, аби не допустити помилок у разі виникнення реальної, а не умовної надзвичайної ситуації.

 

У підсумку усі поставлені завдання були виконані, а учасники наради отримали досвід, який допоможе їм у реалізації покладених на них завдань задля безпеки громадян та захисту територій області в умовах природних, техногенних та воєнних загроз.

Версія для друку