Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Олександр Федько: Навчання, що стартували, ‒ це важливий крок у новітній історії українського війська

24 Вересня 2021 • 11:49

Кіл-сть переглядів: 315

23 вересня Житомирщина доєдналася до всеукраїнських спільних командно-штабних навчань військових частин та сил територіальної оборони «Об’єднані зусилля ‒ 2021».

 

У відкритті навчань взяли участь перша заступниця голови Житомирської ОДА Наталія Остапченко, заступник голови ОДА з питань взаємодії з правоохоронними органами Олександр Федько, голова обласної ради Володимир Федоренко, голови РДА та керівництво центру комплектування та соціальної підтримки.

«Навчання, що стартували, ‒ це важливий крок у новітній історії українського війська та фундамент нової якості обороноздатності нашої країни. Наша область була та залишається кузнею військового потенціалу України. Наші регулярні бойові частини, добровольці, військові підприємства та організації щодня роблять свій важливий внесок в оборону територіальної цілісності та незалежності держави», ‒ сказав Олександр Федько.

Головне завдання навчань ‒ створити на базі сил територіальної оборони єдиний ефективний механізм, здатний дати відсіч ворогу в будь-якому куточку Житомирщини.

«Відтепер і сили територіальної оборони впевнено стають важливою і надійною складовою обороноздатності України. Тож бажаю всім учасникам навчань доброго здоров’я та вдалого виконання поставлених завдань! Слава Україні!», – підсумував Олександр Федько.

Так, Житомир на 10 днів стає епіцентром управління стратегічними навчаннями в усіх чотирьох районах області. Протягом навчань понад 1300 військових та резервістів будуть покращувати свої військові вміння та навички взаємодії у бойових обставинах.

 

Довідково. Навчання передбачають виконання бойових завдань щодо оборони Житомирської області з використанням холостих набоїв та навчальних вибухових пристроїв: охорону та забезпечення надійного функціонування органів державної влади та місцевого самоврядування, охорону та оборону критично важливих об’єктів, а також підтримку правопорядку і безпеки у Житомирській області.

 

Версія для друку