Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Олександр Федько провів нараду щодо підведення підсумків контрольної перевірки виконання вимог законів у сфері цивільного захисту на Житомирщині

30 Квітня 2024 • 16:45

Кіл-сть переглядів: 281

Сьогодні, 30 квітня, заступник начальника Житомирської ОВА з питань взаємодії з правоохоронними органами Олександр Федько провів нараду щодо підведення підсумків контрольної перевірки виконання вимог законів у сфері цивільного захисту місцевими органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування Житомирської області у період з 22 по 30 квітня 2024 року комісією ДСНС України.

 

У нараді взяли участь керівники районних військових адміністрацій, територіальних громад, які перевірялися.

 

Під час наради голова комісії, заступник начальника управління ‒ начальник відділу техногенної безпеки Департаменту запобігання надзвичайним ситуаціям Андрій Бондаренко ознайомив присутніх з проєктом акту контрольної перевірки.

 

Комісія запропонувала продовжити роботу щодо виконання нормативно-правових вимог у сфері цивільного захисту, приведення діяльності територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Житомирської області у відповідність з вимогами Кодексу цивільного захисту України.

 

Довідково. Відповідно до постанови КМУ від 23.01.2024 № 70, Порядок організації та здійснення контролю виконання органами державної влади та органами місцевого самоврядування вимог законодавства у сфері цивільного захисту визначає механізм організації та здійснення ДСНС та її терорганами контролю виконання вимог законодавства у сфері цивільного захисту центральними органами виконавчої влади, Радою міністрів АР Крим, місцевими держадміністраціями (військовими адміністраціями), іншими органами державної влади та органами місцевого самоврядування (ОМС).

 

Контроль виконання вимог законодавства у сфері цивільного захисту органами державної влади та ОМС здійснюється шляхом проведення комплексних, контрольних і цільових перевірок.

 

Предметом перевірки є перевірка документів щодо організації роботи із забезпечення цивільного захисту об’єктами перевірки, виконання планів відповідно до ст. 130 КЦЗУ, наявності матеріальних резервів для запобігання виникненню та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, їх наповненості, якісного та кількісного складу, стану приміщень, будівель, готовності сил та засобів цивільного захисту до реагування на надзвичайні ситуації, фонду захисних споруд цивільного захисту тощо.

 

Версія для друку