Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Олександр Федько провів нараду з питання підготовки населення до національного спротиву

15 Листопада 2023 • 16:56

Кіл-сть переглядів: 376

Сьогодні, 15 листопада, заступник начальника з питань взаємодії з правоохоронними органами Олександр Федько провів нараду з питання підготовки населення до національного спротиву. У нараді взяли участь керівники структурних підрозділів – Наталія Осипович, Сергій Козловець, Сергій Безносюк, Ірина Дембіцька, представник військової частини Валерій Онопрієнко та начальник Житомирського ТЦК та СП Сергій Мартищенко.

 

Учасники наради обговорили питання щодо роботи з організації підготовки громадян України до національного спротиву та створення регіонального центру підготовки населення до національного спротиву в області.

 

Зокрема:

 

  • формування навчальних груп в кожній територіальній громаді;
  • визначення інструкторсько-викладацького складу та призначення керівників груп базової підготовки для проведення занять;
  • визначення місць проведення занять та необхідної навчально-матеріальної бази, тощо.

 

Як зазначив підполковник, заступник командира бригади 115 ТРО Валерій Онопрієнко, що метою створення навчальних центрів є сприяння обороні України шляхом максимально широкого залучення громадян до формування патріотичної свідомості та стійкої мотивації, набуття ними знань та практичних вмінь.

 

«Важливо зосередитися на формуванні патріотичної свідомості та міцної мотивації у сучасної молоді. Це необхідно для того, щоб українське суспільство набуло відповідних знань та практичних вмінь, що сприяють зміцненню єдності, патріотичного духу та почуття безпеки серед населення», – зауважив Валерій Онопрієнко.

 

Олександр Федько наголосив, що патріотичне виховання є важливою складовою освіти та розвитку особистості, особливо у формуванні молодого покоління. Воно містить ряд аспектів і підходів, спрямованих на розвиток глибокого розуміння і поваги до своєї країни, її історії, культури, традицій та цінностей.

 

«Виховання патріотичних цінностей починається у сім’ї й продовжується у дитячому садку. Саме на ранніх етапах закладається фундаментальний базис знань та формуються громадські погляди дитини», – зауважив Олександр Федько.

 

Як зазначила директорка департаменту освіти та науки ОВА Наталія Осипович у Житомирській області створено 175 класів безпеки, в яких дітей навчають правилам безпеки в ігровій формі. До проведення занять у класах безпеки залучають медичних працівників, представників територіальної оборони та інших підрозділів Збройних Сил України.

 

Начальник управління національно-патріотичного виховання, молоді та спорту ОВА Сергій Козловець зазначив, що управління спільно з суб’єктами, які впроваджують національно-патріотичне виховання в області проводять з молоддю інформаційно-просвітницькі заходи. На яких проходить ознайомлення молоді з особливостями військової служби, протимінною безпекою та заходами першої домедичної допомоги.

 

Також присутні приділили увагу організації розповсюдження інформації для населення області, особливо чоловіків, щодо основних переваг проходження військової служби.

 

Нагадаємо, що з 1 січня в Україні набув чинності закон «Про основи національного спротиву», який визначає правові та організаційні засади національного спротиву, основи його підготовки та ведення, завдання і повноваження сил безпеки та сил оборони з питань національного спротиву.

 

Цим законом визначені завдання територіальної оборони, руху опору і підготовки громадян України до національного спротиву, а також встановлено порядок організації, підготовки та ведення територіальної оборони та руху опору.

 

 

 

Версія для друку