Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Олександр Федько привітав військовослужбовців 199-го навчального центру ДШВ з річницею створення

22 Травня 2024 • 12:22

Кіл-сть переглядів: 173

21 травня заступник начальника Житомирської ОВА з питань взаємодії з правоохоронними органами Олександр Федько долучився до урочистостей з нагоди 9-ї річниці створення 199-го навчального центру Десантно-штурмових військ Збройних сил України.

 

Також участь у заході взяли Командувач Десантно-штурмових військ бригадний генерал Ігор Скибюк, перший заступник голови Житомирської обласної ради Олег Дзюбенко та заступник Житомирського міського голови Олександр Шевчук.

 

Учасники заходу вшанували пам’ять тих, хто віддав своє життя заради України. Олександр Федько під час урочистостей вручив Захисникам відомчі нагороди Житомирської ОВА.

 

Довідково. 199-й навчальний центр — єдиний в Україні, який призначений для підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації особового складу для військових частин та підрозділів десантно-штурмових військ Збройних Сил України.

 

За період функціонування 199 навчального центру підготовлено близько 80000 військовослужбовців, здійснено значну кількість міжнародних навчань. За участі військовослужбовців навчального центру успішно проведено операції з відсічі ворога на південному, північному і східному напрямках України; випробування іноземних парашутних систем та повітряної техніки; вивчено іноземні зразки зброї та техніки; сформовано найбоєздатніші підрозділи ЗСУ.

 

Фото: Житомирська обласна рада.

 

Версія для друку