Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Олександр Федько: Внесено корективи у правила функціонування на Житомирщині пасажирського транспорту в умовах карантину. ПРОТОКОЛЬНЕ РІШЕННЯ

24 Березня 2021 • 16:45

Кіл-сть переглядів: 666

23 березня обласна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, керуючись черговими змінами до постанови Кабінету Міністрів України від 22 березня 2021 року №230, внесла корективи у правила функціонування пасажирського транспорту в умовах обмежень «червоної зони».
.
Участь у засіданні комісії взяв заступник голови Житомирської ОДА з питань взаємодії з правоохоронними органами Олександр Федько.
.
Відповідно до протокольного рішення обласної комісії з питань ТЕБ та НС керівництву районів, органам місцевого самоврядування рекомендовано забезпечити функціонування міських, приміських та міжміських внутрішньообласних автобусних маршрутів загального користування, а також приміського залізничного пасажирського сполучення, за таких умов:
.
на регулярних міських автобусних маршрутах – забезпечувати перевезення пасажирів у кількості 50% місць для сидіння, що визначені в транспорті;
.
на регулярних приміських та міжміських автобусних маршрутах – забезпечувати перевезення лише в кількості 100% місць для сидіння;
.
перевізник несе відповідальність за забезпечення водіїв засобами індивідуального захисту, зокрема респіраторами або захисними масками та здійснює контроль за використанням засобів індивідуального захисту.
.
Також органам місцевого самоврядування запропоновано виділити додаткові транспортні одиниці в часи пікових навантажень, що дозволить зменшити скупчення у громадському транспорті..
“Ситуація з рівнем захворюваності на COVID-19 у Житомирській області залишається дуже складною. Кількість госпіталізацій становить більше 114 осіб на 100 тисяч населення. Це говорить про необхідність суворого дотримання протиепідемічних та карантинних обмежень”, – зазначив Олександр Федько. 
.
Версія для друку