Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Олександр Федько взяв участь у Міжнародному форумі «Kyiv International Cyber Resilience Forum»

12 Лютого 2024 • 10:30

Кіл-сть переглядів: 223

Днями заступник начальника Житомирської обласної військової адміністрації з питань взаємодії з правоохоронними органами Олександр Федько та начальник Відділу цифрового розвитку, цифрових трансформацій, цифровізації ОВА Костянтин Лопушанський взяли участь у Міжнародному форумі «Kyiv International Cyber Resilience Forum».

 

Наразі державні органи чи компанії, від яких залежить функціонування критичної інфраструктури, щодня можуть опинитися під загрозою хакерських кібератак. Україна вже має неабиякий досвід кібервійни проти рф. Тому питання кіберзахисту об’єктів критичної інфраструктури, розбудови кібероборони потребує розвитку та постійного вдосконалення.

«Ми маємо взаємодіяти з міжнародними партнерами та розвивати дипломатичні стосунки для обговорення та вирішення викликів, пов’язаних із сучасною кібервійною», — зазначив Олександр Федько.

Саме таким майданчиком для широкого обговорення питань кібербезпеки є «Kyiv International Cyber Resilience Forum», що ініційований  Національним координаційним центром кібербезпеки при РНБО України й Фондом цивільних досліджень та розвитку США за підтримки Державного департаменту США. Також співорганізаторами заходу виступили Служба безпеки України, Міністерство оборони України, Міністерство цифрової трансформації та Міністерство закордонних справ.

«Переконаний, що такі заходи дозволять створити потужну платформу для обговорення викликів та обміну досвідом, сприяючи розвитку ефективних стратегій та заходів для забезпечення кіберстійкості України та всього демократичного світу», — підкреслив Олександр Федько.

 

Версія для друку