Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Олексій Гончарук: Уряд вперше повністю покриє потреби у технічних засобах реабілітації для людей з інвалідністю

03 Грудня 2019 • 14:31

Кіл-сть переглядів: 168

Вперше за багато років Уряд повністю забезпечить технічними засобами реабілітації людей з інвалідністю.

 

Про це сказав Прем’єр-міністр Олексій Гончарук з нагоди Міжнародного дня людей з інвалідністю, який відзначається 3 грудня.

 

«Наша мета до кінця цього року — повністю покрити потреби людей з інвалідністю у тому, чого вони найбільше потребують без будь-якої пріоритизації та вибірковості. На ці цілі виділяємо додаткове фінансування. Ці гроші підуть на забезпечення візочками, протезами, ортезами – всім, що зробить життя людей з інвалідністю комфортнішим», — зазначив Олексій Гончарук.

 

Уряд вже виділив додаткових 82 млн грн на придбання технічних засобів реабілітації для людей з інвалідністю. Згодом на це додатково виділили ще майже 787 млн. На ці гроші виготовлять додатково близько 250 тис. виробів для людей та дітей з інвалідністю.

 

Регіональні управління соціального захисту населення вже отримали гроші на ці потреби.

 

Глава Уряду також додав, що вже з наступного тижня будь-яка людина зможе отримати безоплатну консультацію чи залишити звернення — за телефоном гарячої лінії 1539.

 

Гаряча лінія 1539 сприятиме дотриманню прав людей з інвалідністю і реалізується за підтримки Секретаріату Кабінету Міністрів України.

 

Наразі Уряд працює над тим, щоб люди з інвалідністю могли отримувати соціальні послуги телефоном. Зокрема, йдеться про надання таких послуг Пенсійним фондом.

 

Довідково 

 

2 грудня Міністерство соціальної політики України спільно з Радою Європи вперше організувало Форум до Міжнародного дня людей з інвалідністю “Відкритий простір”, який об’єднав понад 200 учасників.

 

На Форумі презентували плани Уряду щодо розширення соціальних послуг для людей з інвалідністю в громадах, ініціативи щодо створення рівних ринкових умов праці за підтримки бізнес асоціацій, удосконалення державних будівельних норм для планування просторового розвитку сіл та міст з урахуванням потреб людей з інвалідністю, реабілітації та інклюзивної освіти тощо.

Версія для друку