Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Олена Зеленська про перший розділ «Альбому безбар’єрних рішень»

15 Лютого 2022 • 12:25

Кіл-сть переглядів: 324

Перша леді України Олена Зеленська наголосила, що 1-й розділ «Альбому безбар’єрних рішень» не тільки про архітектуру, а й про психологію. Бо правильний простір починається з цінностей – із розуміння того, що всім нам, із розмаїттям наших фізичних станів, потрібне однаково зручне середовище.

.

Тут зібрані вимоги до висоти поручнів та сходів, пандусів, освітлення біля входу в будинок. Є приклади оптимальних рішень зі світового досвіду, зручна система посилань на державні будівельні норми та стандарти до кожної архітектурної розробки.

.

Наступні розділи каталогу розкажуть, якою має бути доступна вулична інфраструктура, громадські простори та споруди.

.

Нагадаємо, що «Альбом безбар’єрних рішень» створюється в межах ініціативи першої леді Олени Зеленської «Без бар’єрів» та реалізується громадською організацією «Безбар’єрність» спільно з Мінрегіон у межах проєкту «Інтегрований розвиток міст в Україні ІІ», який виконує німецька урядова компанія «Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH» за фінансування урядів Німеччини та Швейцарії. Розробник – урбан-бюро Big City Lab.

.

Нагадаємо, що на порталі «Дія» запрацював розділ «Дія. Бізнес без бар’єрів» та невдовзі з’явиться «Дія. Безбар’єрність».

.

#bezbariernist #безбарєрність #barrierfree

Версія для друку