Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Олімпійське срібло Анастасії Четверікової — це доказ кропіткої праці над собою, — Віталій Бунечко

12 Серпня 2021 • 17:20

Кіл-сть переглядів: 212

Сьогодні, 12 серпня, у Житомирській ОДА відбулась зустріч зі срібною призеркою Олімпійських ігор 2020 у Токіо Анастасією Четверіковою.

 

Участь у заході взяли голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко спільно із першою заступницею Наталією Остапченко, голова Житомирської обласної ради Володимир Федоренко, директор Департаменту культури, молоді та спорту Максим Обшта, головний тренер національної збірної команди України з веслування на байдарках і каное Юрій Чебан спортивна спільнота Житомирщини та ЗМІ.

 

«Важко забути ті переживання, які всі ми відчули під час перегляду запливів на іграх в Токіо. Ми горді від того, що ви гідно представили збірну команди України на головних змаганнях світу. Впевнений, що ніхто не мав сумніву, що Анастасія досягне неймовірних висот, і що на наступних Олімпійських іграх у Парижі вона зійде на п’єдестал вже із «золотом», — сказав Віталій Бунечко

 

Голова ОДА також подякував тренерам юної призерки, які постійно були поруч та зробили все можливе для її подальшого розвитку й підкорення спортивних висот.

 

Додатковою темою обговорення стало визначення проблемних питань розвитку водно-веслувальних видів спорту та обговорення перспектив розвитку веслування на байдарках і каное на Житомирщині.

 

Віталій Бунечко повідомив, що спільно з головою обласної ради Володимиром Федоренком обговорив питання створення національної тренувальної бази на Житомирщині. Та висловив сподівання, що новий склад депутатського корпусу також щиро підтримує наших олімпійців й зробить усе необхідне, щоб така база могла бути розміщена на «Кавунових дачах».

 

«Приємно, що розвиток спорту є пріоритетом для Держави. На Житомирщині, в рамках програми Президента Велике будівництво триває реконструкція стадіонів, спортивних шкіл, будівництво майданчиків та інших спортивних об’єктів. Спільно з Державою, ми зробимо все можливе, аби наші спортсмени мали змогу тренуватися та готуватися до змагань вдома», – додав Віталій Бунечко.

 

Нагадаємо, що Віталій Бунечко взяв участь у зустрічі олімпійських призерів, які прибули до Міжнародного аеропорту «Бориспіль» з Токіо.

 

Людмила Лузан та Анастасія Четверікова завоювали історичне «‎срібло»Олімпійських ігор-2020 з веслування на каное-двійці!

 

Довідково. Спортивні досягнення Анастасії Четверікової:

 

з 2019 року по теперішній час – спортсменка постійного складу Комунального закладу «Житомирська обласна школа вищої спортивної майстерності»;

 

член національної збірної команди України з веслування на байдарках і каное;

 

багаторазова переможниця чемпіонатів України;

 

переможниця, срібна та бронзова призерка Кубку Світу (12-16.05.2021 Угорщина);

 

чемпіонка та бронзова призерка Чемпіонату Європи (03-06.06.21 Польща);

 

володарка срібної медалі на Олімпійських іграх-2020 в Токіо.

 

Тренери  Анастасії – Юрій Чебан, Василь Грибук.

 

Версія для друку