Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

ООН та ОДА запрошують представників ЗМІ обговорити стратегічні напрямки розвитку України

27 Липня 2016 • 06:45

Кіл-сть переглядів: 749

Житомирська обласна державна адміністрація та Організація Об’єднаних Націй в Україні запрошують представників ЗМІ взяти участь в обласних консультаціях щодо визначення Цілей Сталого Розвитку для України на період до 2030-го року.

 

Цілі сталого розвитку – це глобальна програма, яка вступила в силу 1 січня 2016 року. 17 Цілей Сталого Розвитку є частиною Порядку денного в галузі розвитку на період до 2030 року, прийнятого світовими лідерами на історичному Саміті ООН у вересні 2015 року. Виступаючи на Саміті, Президент України зазначив, що «для досягнення Цілей Сталого Розвитку на національному рівні Україна здійснюватиме нові програми і проекти, які на практиці забезпечать макроекономічну стабільність, екологічний баланс та соціальну згуртованість. ЦСР служитимуть в якості загальної основи для подальших перетворень в Україні».

 

Консультації мають на меті обговорення стратегічних напрямів довгострокового розвитку у розрізі 17 ЦСР та 169 завдань, згрупованих за економічним, екологічним, соціальним та управлінським вимірами.

 

Учасники заходу розглянуть низку питань:

 

– Які Цілі Сталого Розвитку є найбільш важливими для України?

 

– Які Цілі Сталого Розвитку є пріоритетними для області? Наскільки реалістичним є їхнє досягнення? 

 

– Яких заходів потрібно вжити, щоб реалізувати головні завдання Цілей Сталого Розвитку в області? Хто є головними учасниками цього процесу?

 

Результати обговорення будуть враховані у процесі розроблення національної доповіді щодо Цілей Сталого Розвитку (ЦСР), яка об`єднає рекомендації учасників консультацій та експертів стосовно напрямів реалізації ЦСР в Україні та їх інтеграції у національні плани, стратегії та програми. Результати консультацій на національному та місцевому рівнях щодо 17 Цілей Сталого Розвитку стануть основою для розробки нової Рамкової програми партнерства між Україною та ООН на 2018-2022 роки.

 

Запрошуємо Вас взяти участь у заході, який відбудеться 1 серпня 2016 р., за адресою: Готель «Гайки», Новий бульвар, 6, початок реєстрації о 10.00.

 

Просимо підтвердити участь за номером: (0412) 47-46-25, моб.: 096-129-85-33 до 18.00 год. 28 липня.

 

1

Версія для друку