Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Опалювальний сезон в Україні розпочнеться вчасно і в повному обсязі

01 Жовтня 2015 • 12:00

Кіл-сть переглядів: 649

На засіданні Уряду в середу, 30 вересня, Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк доручив Віце-прем’єр-міністру – Міністру регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадію Зубку до наступного засідання Уряду підготувати нормативну базу, що дає можливість вчасно і в повному обсязі запустити опалювальний сезон в Україні.

 

«У зв’язку як зі зміною платіжок, так і ціни на енергетичні ресурси, ми повинні змінити і якість постачання послуг по енергозабезпеченню для громадян. Люди будуть платити тільки тоді, коли будуть отримувати послугу. Якщо послуги немає –  за неї ніхто платити не буде», – підкреслив Арсеній Яценюк.

 

Він  звернувся до керівників місцевих державних адміністрацій і енергопостачальних компаній, нагадавши, що Уряд України знайшов 5,6 мільярда гривень на компенсацію різниці в тарифах попередніх періодів у зв’язку зі зростанням курсу долара: «У нас було два варіанти. Або у зв’язку з ростом курсу долара перекласти це на кишені громадян, або знайти кошти в бюджеті та компенсувати це за рахунок коштів Державного бюджету. 5,6 мільярда Уряд виділив, і таким чином різниця в ціні буде компенсована за ті періоди, які передують початку опалювального сезону».

 

Технічна підготовка теплокомуненерго до опалювального сезону проводилися Урядом протягом останніх 3-4 місяців.

 

 

 

Версія для друку