Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Останні новини з будівельної передової. ФОТО

26 Травня 2015 • 13:59

Кіл-сть переглядів: 793

На сході держави триває активне будівництво укріплень від зовнішнього агресора. Кожна область виконує покладені на неї завдання Президента України. Житомирщина, як і раніше, тримається в лідерах за темпами зведення об’єктів.

 

З вихідних на будівництві працює голова облдержадміністрації Сергій Машковський. Він в оперативному режимі координує роботу 170 робітників, займається вирішенням проблемних питань, перевіркою якості будівництва, контролем за виправленням недоліків та співпрацею з Луганською військово-цивільною адміністрацією.

 

Будівництво ведеться одразу на кількох об’єктах.

 

«Ми добудовуємо 2 опорні пункти поблизу с. Тошківка. Готовність першого – 100%, другого – 85%. Завершити роботи по цих пунктах плануємо вже до кінця тижня. Зараз на другому змонтовано всі залізобетонні конструкції, ведуться земляні роботи, облаштовуються деревиною окопи», – розповів телефоном голова облдержадміністрації.

 

Сергій Машковський також проінспектував і будівництво третього опорного пункту поблизу с. Гірське. Його готовність – 55%. На цій фортифікації зараз монтують залізобетонні конструкцій та паралельно ведуть земляні роботи.

 

«Побудувавши цей пункт, область виконає завдання зі зведення укріплень на першій лінії захисту та перейде до останнього – четвертого у зоні АТО, що розташовуватиметься на третій лінії оборони, – інформував Сергій Машковський. – На це будівництво ми спрямуємо всі вивільнені ресурси – бригади та спецтехніку».

 

До речі, до 170 будівельників та 15 одиниць техніки незабаром долучиться ще одна бригада із 20 робітників та 2 машин. Люди з механікою виїхали в АТО вже сьогодні.

 

Нагадаємо, ще 5 травня Житомирщина випробувала перший, збудований на загальновійськовому полігоні, опорний пункт. Він витримав обстріли навіть впритул. Для того, щоб наступні фортифікації були побудовані якісно та у терміни голова облдержадміністрації особисто контролює роботу бригад та всі етапі будівництва. Адже від цього залежатиме життя військових, місцевих мешканців та цілісність держави.

 

1

 

2

 

 

3

 

4

 

5

 

6

Версія для друку