Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Останні новини з будівництва фортифікацій. ФОТО

19 Травня 2015 • 06:51

Кіл-сть переглядів: 1 477

Сьогодні першочергове завдання Президента України для всіх областей – будівництво фортифікаційних споруд на сході держави.

 

«Кожна область має зробити свій посильний внесок у фортифікаційні роботи, якщо ми не хочемо зустрічати ворога на кордоні у своєму місті», – сказав Президент.

 

Оскільки це завдання надважливе, персональну відповідальність за темпи і якість робіт покладено на голів облдержадміністрацій.

 

«Усього планується звести близько 300 об’єктів, а найбільший опорний пункт буде охоплювати площу приблизно в 40 гектарів», – інформував Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

 

Завдання Житомирщини – побудувати 7 вогнево-опорних пунктів. Із них 6 – на передовій та 1 на житомирському полігоні. Об’єкт на полігоні здано та успішно випробувано у поставлені терміни.

 

«Область побудує й інші 6 об’єктів якісно та відповідно до термінів. Наші бригади змонтували вже  всі залізо-бетоні споруди на першому та другому вогнево-опорних пунктах. Залишилося облаштувати деякі окопи та переходи. І зможемо починати зведення третьої фортифікації поблизу с. Гірське, Луганської області», – сказав голова облдержадміністрації Сергій Машковський. І ці вихідні керівник працював на будівництві фортифікаційних споруд.

 

Будівництво кожного опорного пункту у стислі терміни – це непростий процес. Проте бригади працюють у посиленому режимі, аби завершити все вчасно та якісно.

Версія для друку