Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Освітяни Житомирщини обговорили питання оптимізації галузевих бюджетних витрат

11 Березня 2016 • 15:30

Кіл-сть переглядів: 798

Сьогодні, 11 березня, начальник управління освіти і науки облдержадміністрації Вадим Калінін провів нараду з керівниками районних відділів освіти та представниками органів управління освітою об’єднаних територіальних громад.

Нарада присвячена питанню оптимізації бюджетних витрат освітньої субвенції, оптимізації мережі загальноосвітніх навчальних закладів та порядку закінчення 2015/2016 навчального року.

Вадим Калінін наголосив на важливості досягненні кінцевої мети оптимізації мережі навчальних закладів – підвищення якості освітніх послуг та забезпечення рівного доступу до якісної освіти. Він розповів присутнім про важливість реалізації в області проекту опорної школи (школи-хабу) та про механізми його фінансової підтримки.

Учасники наради також обговорили особливості порядку закінчення 2015/2016 навчального року, літнього оздоровлення учнів, шляхи поліпшення роботи з обдарованою учнівською молоддю, підвищення рейтингових показників галузі освіти.

Усі присутні мали можливість ознайомитися з презентаційними матеріалами досвіду роботи органів управління освітою в територіальних громадах Хмельницької області.

Керівники місцевих органів управління освітою в свою чергу внесли пропозиції щодо:

– поліпшення умов підвезення учнів, які проживають за межею пішохідної доступності, до навчальних закладів і додому;
– нових форм роботи з учнями-учасниками Всеукраїнських предметних олімпіад;
– розширення мережі літніх мовних таборів для учнів;
– ефективного використання навчально-матеріальної бази, у тому числі приміщень навчальних закладів, які будуть реорганізовані згідно планів до 1 вересня 2016 року.

Версія для друку