Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Освітяни Житомирщини взяли участь в естонському проєкті з підвищення цифрових компетентностей

03 Вересня 2024 • 16:00

Кіл-сть переглядів: 253

Естонська організація Mondo розпочала масштабний проєкт «Цифрові компетентності для освітян Житомирської та Чернігівської областей», спрямований на підвищення рівня цифрових навичок серед учителів. Перша група учасників із Житомирської області вже завершила п’ятиденний тренінг наприкінці серпня 2024 року, який відбувся у форматі тренінгу тренерів (Training of trainers).

 

У навчанні взяли участь 16 освітян з різних куточків Житомирщини, зокрема з Мирополя, Краснополя, Звягеля, Малина, Баранівки, Житомира, Кам’яного Броду та Вишевичів.

 

Ця програма розроблена з урахуванням новітніх рекомендацій Міністерства освіти і науки України та із залученням міжнародних експертів. Основна увага в процесі навчання приділяється практичним навичкам роботи з цифровими інструментами, що є важливими для викладання шкільних предметів.

 

Мета проєкту полягає в тому, щоб надати вчителям практичні інструменти, які полегшать їхню роботу та підвищать загальний рівень цифрових компетентностей у школах-учасниках. Програма охоплює широкий спектр тем, включаючи візуалізацію, використання віртуальних дикторів, проведення 3D-дослідів, запис курсів, створення контенту для соціальних мереж тощо. Також передбачено навчальні блоки, присвячені інклюзивній освіті та заповненню цифрових заявок на отримання грантів.

 

Навчання педагогічних працівників триватиме до червня 2025 року. За цей період у проєкті візьмуть участь 60 закладів освіти з Житомирської та Чернігівської областей. Наприкінці проєкту обрані учасники також матимуть можливість відвідати Естонію з навчальним візитом.

 

Нагадаємо, що відбір закладів на участь у тренінгах був оголошений у липні 2024 року. Загалом, 150 закладів освіти подали заявки на участь у проєкті, з яких організатори обиратимуть по 7-8 навчальних заклади на кожен тренінг. Від кожного закладу на навчання відправляються по два представники, формуючи групи з 14-16 учасників.

 

Окрім навчання вчителів, проєкт також передбачає проведення тренінгів з цифрових компетентностей для представників освітніх департаментів. Ці програми наразі перебувають у процесі розробки.

 

Довідково. Проєкт «Цифрові компетентності для освітян Житомирської та Чернігівської областей”» реалізується за фінансової підтримки Естонського центру міжнародного співробітництва (ESTDEV) та сприятиме суттєвому покращенню якості освіти в регіонах, надаючи педагогам сучасні інструменти для ефективного навчання.

 

Версія для друку