Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Отримай субсидію!

12 Травня 2015 • 09:15

Кіл-сть переглядів: 613

1Жителі області продовжують активно подавати документи на одержання житлових субсидій. За новим порядком, тепер для цього треба  подати до місцевого управління соціального захисту лише 2 документи – заяву та декларацію.

 

У квітні грошову допомогу на оплату житлово-комунальних послуг отримали 39,1 тис. сімей в області. З травня таких родин побільшає. За попередніми даними, у Житомирській області їх буде майже 200 тис. Документи можна подавати будь-коли (чи то травень, червень чи липень). Та не залежно від дати подання документів,  допомогу призначать з травня.

 

Єдині обмеження для оформлення субсидії – покупка вартістю понад 50 тис. грн.. упродовж 2014 року. Натомість немає обмежень в оформленні допомоги родинам, які мають безробітних осіб. Тепер допомогу призначатимуть на рік. І продовжуватимуть її (у разі потреби) автоматично.

 

Також передбачені штрафи для тих людей, які навмисне вкажуть менші доходи, ніж мають на справді. Але якщо людина просто трохи помилилася з цифрами, то помилку в робочому порядку виправлять фахівці, які перевіряють ці дані у відповідних службах.

 

В департаменті праці та соціального захисту населення запевняють, що субсидій вистачить усім. Адже для фінансування Програми житлових субсидій у 2015 році області передбачено субвенції у сумі 176,0 млн.грн. (в тому числі, на відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг – 155,3 млн. грн.; для придбання скрапленого газу та твердого палива – 20,7 млн. грн.). Середній розмір субсидії в області становить понад 360 грн. Орієнтовний розмір субсидії, яку може отримати Ваша родина, можете порахувати тут.

 

Якщо у Вас є запитання щодо оформлення документів чи порядку призначення субсидій, телефонуйте на регіональні телефони «гарячих ліній» (24-14-08 та 24-34-14).

 

За дорученням голови облдержадміністрації Сергія Машковського,  у зв’язку зі збільшенням кількості звернень громадян приймальні управлінь праці та соціального захисту населення області працюють без обідньої перерви та, при необхідності, з подовженим робочим днем.

 

 

 

Версія для друку