Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Оздоровлення дітей бюджетним коштом

09 Червня 2015 • 11:43

Кіл-сть переглядів: 1 211

 

 

 

В Житомирській області – 140 тисяч дітей шкільного віку. Питання їхнього оздоровлення та відпочинку – серед пріоритетних  облдержадміністрації. Поточний стан справ в цьому напрямку обговорювали сьогодні на нараді міські голови, голови райдержадміністрацій, члени обласного оперативного штабу з організації оздоровлення та керівництво області.

 

Цього року в обласному бюджеті передбачено видатки на придбання путівок до дитячих оздоровчих закладів в розмірі 10 млн.365,7 тис. грн.  А з урахуванням видатків на підготовку дитячого оздоровчого лагеру «Орлятко» і коштів гранту Європейського співтовариства – 16 млн. 674,2 тис. гривень. Ця сума вдвічі більша  2014 року.

 

У міських і районних бюджетах  передбачено видатки в розмірі 4 млн.897,5 тис. гривень.

 

Безпосередньо на оздоровлення і відпочинок кошти виділені в 17 районах і містах області. Упродовж травня виділено кошти в Андрушівському районі – 46,5 тис, Лугинському, Олевському районах –  99,0 тис., додатково виділені кошти в м. Житомирі – 2 млн. 206 тис., Новоград-Волинському районі – 19,6 тис. гривень.

 

У 6 містах і районах, де виділено кошти, фінансування є більшим за показники 2014 року, а саме – м. Житомир, м. Новоград-Волинський, Володарськ-Волинський, Ємільчинський, Новоград-Волинський, Романівський райони.

 

В решті районів фінансування є значно меншим ніж у попередньому році, а в багатьох – мінімальним та символічним: Овруцький район – лише 11 тис., Андрушівський – 46,5 тис. Для довідки: одна путівка коштує в середньому 3 тис. гривень.

 

Взагалі не виділено коштів в  м. Коростені, м. Малині, Бердичівському, Брусилівському, Житомирському, Любарському, Малинському, Радомишльському, Червоноармійському, Черняхівському районах.

 

Голова Житомирської обласної  державної адміністрації зобов’язав голів районів в невідкладниму порядку виправити цю ситуацію, залучивши для оздоровлення кошти благодійників, підприємств, районних, сільських, селищних бюджетів. Та зазначив, що діти-сироти; діти, позбавлені батьківського піклування; діти-інваліди; діти з багатодітних та малозабезпечених сімей; діти учасників бойових дій в АТО; діти внутрішньо переміщених осіб мають обов’язково оздоровитись у цьому році.

 

«Це наші діти, це їх здоров’я. А здорова нація – наш пріоритет»,- зазначив керівник області та наголосив, що розподіл путівок, придбаних за кошти обласного бюджету, між містами та районами області  буде здійснюватись пропорційно до виділених коштів районів та міст області.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Версія для друку