Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Оздоровлення та відпочинок дітей Житомирщини: підсумки літнього сезону

13 Вересня 2024 • 14:14

Кіл-сть переглядів: 87

У літній період 2024 року на Житомирщині було забезпечено організоване дозвілля та оздоровлення дітей різних категорій. За оперативними даними Департаменту соціального захисту населення в області функціонували 96 таборів з денним перебуванням, у яких відпочило 8691 дитина. Окрім цього, було організовано 411 таборів дозвілля без харчування, де змогли відпочити понад 31 тисяча дітей. До культурно-мистецьких програм залучено 462 дитини.

 

За кошти місцевих бюджетів 304 дитини з пільгових категорій отримали путівки на оздоровлення та відпочинок. Управління у справах сім’ї, молоді і спорту Житомирської міської ради, спільно з міським культурно-спортивним центром, забезпечило функціонування 8 таборів дозвілля на базі підліткових клубів, де відпочило 1080 дітей.

 

Також для дітей пільгових категорій Житомирщини було виділено 156 путівок до Міжнародного дитячого центру «Артек» у Києві та 74 путівки до закарпатського «Артеку» в селі Березники. Усі путівки були успішно використані.

 

Завдяки співпраці Житомирської обласної військової адміністрації та Фундації Олени Зеленської, 94 вихованці дитячих будинків сімейного типу Житомирської області вирушили на оздоровлення до дитячого табору «Артек-Буковель» в Івано-Франківській області.

 

Проєкт «Карітас-Спес Україна», спрямований на підтримку дітей і сімей, які постраждали від війни, дозволив направити на оздоровлення 485 дітей з Житомирщини.

 

Для 11 переможців і призерів Всеукраїнської шкільної ліги був організований безпечний та комфортний відпочинок у літньому таборі «Пліч-о-пліч» у Карпатах.

 

Завдяки співпраці обласної військової адміністрації з консульствами, посольствами та благодійними фондами, 961 дитина пільгових категорій змогла вирушити на відпочинок до Німеччини, Естонії, Франції, Італії, Чехії та Польщі. Серед партнерів, які допомогли організувати ці поїздки, варто відзначити фонди «Карітас Італія», BGV, «Хлібний дім», «Українська фундація милосердя», «Допомога дітям Чорнобиля» та інші благодійні організації.

 

Літній сезон 2024 року став важливим кроком у забезпеченні якісного оздоровлення та відпочинку для дітей Житомирщини, особливо для тих, хто потребує особливої підтримки в цей непростий час.

 

Версія для друку