Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Ожеледиця – основна причина травм

18 Січня 2016 • 15:52

Кіл-сть переглядів: 518

З 14 по 17 січня 2016 року до травмпунктів центральних міських лікарень  № 1 та № 2 м. Житомира звернулося 95 потерпілих, які отримали травми в  результаті пішого пересування слизькими вулицями міста.

 

Саме ожеледиця стала причиною не лише забоїв, а й переломів кінцівок та струсів головного мозку. Серед пацієнтів травмпункту – люди різних вікових категорій.

 

Аби не провести більше місяця в гіпсі, радимо бути більш обачними. Бо саме поспіх збільшує небезпеку слизоти, тому виходьте із дому не поспішаючи. Кращими для льоду є підошви з мікропористої чи іншої м’якої основи та без великих каблуків.

 

Про всяк випадок під час ходьби в такі дні будьте напоготові до падіння. Ходіть не поспішаючи, ноги злегка розслабте в колінах, ступайте на всю підошву. В руках не рекомендується нести сумки чи пакети. Не тримайте руки в кишенях — це збільшує можливість не тільки падіння, а й більш важких травм, особливо переломів. Обходьте металеві кришки люків. Як правило, вони вкриті льодом.

 

Пам’ятайте, що в ожеледицю значно збільшується гальмівний шлях машини і падіння перед автомобілем, що рухається, призводить, як мінімум, до каліцтв, а, можливо, й до загибелі.

 

Якщо ви впали і через деякий час відчули біль у голові, нудоту, біль у суглобах, з’явилась припухлість на місці ушкодження — терміново зверніться до лікаря в травмпункт.

 

Увага і обережність – головні принципи поведінки, яких слід дотримуватись під час ожеледиці.

Версія для друку