Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Пакет законопроектів щодо пенсійної реформи важливо ухвалити вже у вересні, – Володимир Гройсман

16 Серпня 2017 • 13:27

Кіл-сть переглядів: 429

1Підготовлений Урядом України пакет законопроектів щодо пенсійної реформи, проголосований Парламентом у першому читанні на початку липня, важливо остаточно ухвалити вже у вересні і, таким чином, дозволити максимально швидко розпочати процес осучаснення пенсій для 9 млн пенсіонерів.

 

Про це сьогодні, 16 серпня, сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.

 

Володимир Гройсман підкреслив, що мета урядової пенсійної реформи – відновити соціальну справедливість щодо людей праці, які «десятиліттями очікують на зміни».

 

«Вчора (15 серпня) я був у Дніпрі, зустрічався з пенсіонерами. Мені сказали: «Ми очікуємо на пенсійну реформу, на підвищення пенсій». І люди праві. Скільки пенсіонери можуть чекати? Вони десятиріччями чекають, аби система стала справедливою, – сказав Глава Уряду. – Ми знайшли правильний формат системи. Те, що ми пропонуємо, ніхто за 25 років не запропонував. Ми пропонуємо якісну, справедливу систему, яка дозволить у жовтні, а Парламент має проголосувати у вересні, підвищити пенсії для пенсіонерів».

 

Володимир Гройсман підкреслив, що наразі до законопроектів є багато поправок, які можуть зруйнувати розроблену Урядом систему і знівелювати ті цілі, які сьогодні закладає Кабінет Міністрів.

 

«Є багато поправок, і вони можуть знищити цей (пакет) законопроектів. Саме тому, завдання – врятувати його від модифікацій і отримати підтримку», – підкреслив Глава Уряду і нагадав, що в першому читанні пропозицію Уряду підтримали 282 народні депутати.

 

«Тож вже у вересні треба вийти на фіналізацію рішень. Ми готові запровадити підвищення пенсій», – зазначив Володимир Гройсман.

Версія для друку