Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Пам’ять живе в наших серцях

01 Жовтня 2015 • 12:19

Кіл-сть переглядів: 904

Житомирські військовослужбовці гідно відстоюють незалежність України на сході, показуючи приклад патріотизму, здатності до самопожертви та відданості своєму громадянському обов’язку для всіх нас. На жаль, не всі наші земляки повернуться додому живими.

 

30 вересня зібралися в Овручі бойові побратими, сусіди, товариші рядового Дуба Олексія Федоровича – всі ті, хто любив і поважав Олексія, аби увіковічнити його пам’ять. На стіні рідного будинку відкрили меморіальну дошку.

 

 12 червня 2015 року у бою під станицею Луганська рядовий Дуб Олексій Федорович, 09.02.1979 р.н., отримав поранення, несумісне із життям. Під час обстрілу наших позицій сепаратистами сталося загоряння танку, екіпаж намагався врятувати вкрай потрібну одиницю техніки, однак черговий раз потрапив під обстріл. Механік-водій танка Олексій Дуб загинув від важкого осколкового поранення.

 

Нагадаємо, що Указом Президента України №553/2015 від 22 вересня 2015 року «За мужність, самовідданість і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі» нагороджений орденом «За мужність ІІІ ступеня (посмертно).

 

 

Версія для друку