Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Парламент ухвалив Державний бюджет на 2016 рік

25 Грудня 2015 • 07:52

Кіл-сть переглядів: 670

Верховна Рада України ухвалила Державний бюджет України на 2016 рік. За нього віддали голоси 263 народні депутати.

 

Глава Уряду підкреслив, що ще декілька років тому податок на заробітну платню, єдиний соціальний внесок був тягарем на бізнес, працівника і роботодавця. Тепер, наголосив він, ЄСВ буде зменшений в два рази – з 41% до 22.

 

«Хто міг сподіватись, що наша бюджетна децентралізація, яка широко критикувалася, в тому числі і в стінах Парламенту, дасть можливість збільшити доходи місцевих бюджетів на 40%. І це гроші, які йдуть на лікарні, на школи, на інфраструктуру», – сказав Арсеній Яценюк.

 

Також він наголосив, що Уряд підтримує «всі пропозиції депутатських фракцій, які спрямовані на економічну стабілізацію країни». Зокрема, зазначив він, для фінансування діяльності МЗС до 200 запланованих млн. грн. додається 124 млн. грн.

 

«Ми з вами нарешті прийшли до ладу в питанні як збору, так і відшкодування податку на додану вартість. Ми разом з вами провели нову систему адміністрування ПДВ і нову публічну систему відшкодування податку на додану вартість. І це також ваша і наша заслуга», – наголосив Прем’єр-міністр України.

 

Також за пропозицією Радикальної партії Уряд прийняв рішення щодо створення експортно-кредитного агентства, засновником якого має стати «Укрексімбанк».

 

Крім того, за пропозицією народних депутатів виділяється 400 мільйонів гривень для Державної служби з надзвичайних ситуацій та відновлюються програми із забезпечення мамографами.

 

Арсеній Яценюк нагадав, що в цьому році соціальні стандарти зросли на 13% для пенсіонерів і 19% – для державного сектору. У наступному році передбачено 12% зростання соціальних стандартів.

Версія для друку