Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Павло Хобзей: Як експеримент, ми почнемо створення багатопрофільних професійних центрів у Житомирі

13 Лютого 2017 • 12:41

Кіл-сть переглядів: 718

Сьогодні, 13 лютого, у Житомирі з робочим візитом перебуває заступник Міністра освіти та науки України Павло Хобзей та директор департаменту професійно-технічної освіти МОН України Микола Кучинський.

Під час робочої наради за участю заступника голови ОДА Ярослава Лагути, першого заступника голови обласної ради Сергія Крамаренка, міського голови Сергія Сухомлина та представників ПТНЗ вони обговорили ситуацію у професійно-технічній освіті міста Житомира та області загалом.

«Ми знайшли оптимальне рішення найкращого поєднання ресурсів фінансових, людських, майнових – створення відповідних центрів профтехосвіти», – сказав Ярослав Лагута.

Заступник Міністра освіти та науки України Павло Хобзей наголосив, що для Міністерства важливо, що в Житомирі єдина команда: адміністрація, обласна та міська ради, так як професійно-технічна освіта – це певний інструмент для соціально-економічного розвитку регіону та створення інвестиційних проектів.

«Перед професійною освітою стоять виклики щодо якості підготовки та ефективності використання коштів, які йдуть на систему профтехосвіти. Тому Уряд прийняв рішення стосовно децентралізації. Ми зацікавлені у створенні професійних центрів, які матимуть великий перелік професій, а учень зможе обирати ті напрямки професійної підготовки, які йому цікаві», – сказав Павло Хобзей.

Також він додав, що «як експеримент, ми почнемо із Житомира у створенні багатопрофільних професійних центрів, які ми покласифікували».

Отож, під час наради визначено, що в Житомирі планується створення чотирьох центрів професійно-технічної освіти:

  • Центр професійно-технічної освіти сфери обслуговування;
  • Центр професійно-технічної освіти сфери промислово-технічного напрямку;
  • Центр професійно-технічної освіти сфери інженерно-будівельного напрямку;
  • Центр багатопрофільної професійно-технічної освіти.
Версія для друку