Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Передивись цей майстер-клас та створи власний мак пам”яті

06 Травня 2015 • 15:25

Кіл-сть переглядів: 866

Житомирянам запропонували виготовити маки пам’яті своїми руками. Відповідний майстер-клас провели флористи, художниці та дизайнери Ірина Кульбовська та Тетяна Виноградова.

 

До вашої уваги пропонуємо 3 способи виготовлення символічного знаку «Мак пам’яті».

 

Спосіб 1. Нам знадобиться частина аркуша паперу червоного кольору, клаптик паперу чорного кольору, синя і жовта стрічки, ножиці, степлер, двосторонній скотч і булавка.

 

З червоного паперу вирізаємо один більший кружечок і три – менших, з чорного – найменший кружечок для серцевини. Щоб квітка була більш об’ємною, кожну пелюстку потрібно вирівняти, притиснувши ножицями.

 

Синю і жовту стрічку зав’язуємо бантиком і з’єднуємо з червоними пелюстками за допомогою стиплеру. На скріпку від стиплера чіпляємо чорну серцевинку за допомогою скотчу.

 

Спосіб 2. Для виготовлення іншого різновиду маку нам знадобиться гофрований папір червоного і чорного кольору, ножиці та степлер.

 

Із смужки чорного паперу, зминаючи і скочуючи його, виготовляємо кульку (серцевинку майбутньої квітки) на ніжці. Іншу смужку з одного боку до половини розрізаємо ножицями, виходить ніби бахрома. Її ми обгортаємо навколо кульки. Це серединка майбутньої квітки.

 

Смужку червоного гофрованого паперу скручуємо через однакові відрізки, а потім акуратно обгортаємо навколо чорної серцевини. Мак готовий, залишилось закріпити червоні пелюстки степлером.

 

Спосіб 3. За трафаретом вирізаємо чотири форми зі звичайного паперу червоного кольору. Щоб додати об’єму, трохи зімнемо їх. Накладаємо форми одну на другу, зміщуючи пелюстки, які можна закріпити скетчем чи стиплером. Останній штрих – прикріпляємо чорний кружечок-серцевинку.

 

Виготовлену квітку прикріпляємо до одягу за допомогою булавки.

 

Прес-служба облдержадміністрації

Версія для друку