Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Переселенці зможуть подавати в суд на Росію

31 Липня 2015 • 10:54

Кіл-сть переглядів: 703

Уряд розпочинає ініціативу, завдяки якій тимчасово переміщені особи, що внаслідок російської агресії позбулися домівки, роботи та майна,  – можуть подати на Російську Федерацію до Європейського суду з прав людини або до національних судів та вимагати відшкодування збитків. Про це повідомив Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк під час робочої поїздки до Харкова у п’ятницю, 31 липня.

 

Глава Уряду відвідав у Харкові місцевий центр із надання безоплатної вторинної правової допомоги, де стартує пілотний проект із надання допомоги тимчасово переміщеним особам.

 

Він наголосив, що сьогодні люди стикаються з великими проблемами, в першу чергу тимчасово переміщені особи. Вже понад 1,3 мільйона громадян зареєстровано як тимчасово переміщені особи.

 

«Ми запускаємо нову ініціативу, яка полягає в тому, що тимчасово переміщені особи, які внаслідок російської агресії позбулися домівки, роботи, майна, – можуть подати на Російську Федерацію до Європейського суду з прав людини або до національного суду і вимагати відшкодування збитків, завданих Росією по відношенню до кожної сім’ї, до кожного громадянина», – наголосив Арсеній Яценюк.

 

Глава Уряду також зазначив, що центри безоплатної правової допомоги займатимуться допомогою громадянам в оформленні документів на отримання субсидій: «Близько 20% людей просять, щоб їм допомогли правильно оформити субсидію. Цим буде займатися офіс по безоплатній правовій допомозі. І сьогодні Міністерство соціальної політики отримає додаткові доручення щодо спрощеної процедури внесення чітких даних та інформування громадян України про те, як оформлювати субсидію». 

Версія для друку