Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Персональна відповідальність голів РДА

10 Серпня 2015 • 15:07

Кіл-сть переглядів: 887

09.08.2015 року на сільгоспугіддях в Андрушівському районі виникла масштабна пожежа. Вогнем було знищено близько 80 га пшениці. Пожежа була локалізована та ліквідована. Попередньо встановлено, що дане поле не було оборане захисною оранкою та не розкошене на загінки. На даний час проводиться перевірка з боку районного сектору ДСНС та РВ УМВС, встановлюється сума збитків.

 

У зв’язку з загостренням пожежонебезпечного періоду та з метою попередження виникнення пожеж на сільгосппідприємствах, сільгоспугіддях та екосистемах голова Житомирської обласної державної адміністрації Сергій Машковський провів нараду в Андрушівській райдержадміністрації та оглянув масштаби пожежі.

 

Перший заступник начальника Андрушівського РВУМВ Тарас Пасічник зазначив, що за даним фактом розпочато кримінальне провадження за статтею 194 «Умисне знищення або пошкодження  майна».

 

В ході наради було вирішено рекомендувати керівникам сільгосппідприємств терміново вжити всіх необхідних заходів по дотриманню правил пожежної безпеки під час збирання врожаю. Також в засобах масової інформації буде опубліковано звернення до громадян про дотримання правил пожежної безпеки у пожежонебезпечний період. Управлінням ДСНС будуть проводитися перевірки стану дотримання пожежної безпеки на сільськогосподарських підприємствах.

 

Вже з завтрашнього дня будуть проводитися спільні навчання керівників та відповідальних осіб сільгосппідприємств та сільських голів району по дотриманню правил протипожежної безпеки в природних екосистемах.

 

Сергій Машковський наголосив, що голови райдержадміністрацій несуть персональну відповідальність за готовність протипожежних засобів. «У майбутньому ми маємо попередити такі прикрі випадки. Тому вже найближчим часом я підпишу доручення щодо роботи оперативних штабів для негайного реагування та запобігання пожеж», – зазначив він.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Версія для друку