Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Перспективи діяльності закладів охорони здоров’я Житомирщини проаналізували на колегії

28 Травня 2016 • 14:56

Кіл-сть переглядів: 778

27 травня в Житомирському інституті медсестринства проведено засідання колегії управління охорони здоров’я облдержадміністрації.

У засіданні колегії взяли участь начальник відділу медицини катастроф та організації медичної допомоги населенню управління охорони здоров’я облдержадміністрації Олексій Андрушко, голова обкому профспілки працівників охорони здоров’я Алла Супряга, керівники районних і міських лікарень, територіальних медичних об’єднань, центрів первинної медико-санітарної допомоги, обласних лікувально-профілактичних, навчальних медичних і фармацевтичного закладів, начальники управлінь, відділів та секторів охорони здоров’я міст і районів області, головні штатні та обласні позаштатні  спеціалісти  (дорослі та дитячі).

Начальник управління охорони здоров’я облдержадміністрації Олександр Торбас доповів про особливості функціонування системи охорони здоров’я області в умовах децентралізації та співпраці з об’єднаними територіальними громадами. Наразі в області функціонує 9 територіальних громад, при створенні яких було окреслено коло проблемних питань. Зокрема йдеться про розробку відповідних підзаконних актів щодо впровадження в системі охороні здоров’я положень Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад»; внесення до структури територіальних громад закладів охорони здоров’я, які розташовані на їхній території; забезпечення цих закладів ліцензією про медичну практику; визначення розподілу медичної субвенції за принципами пріоритетності та обгрунтованості тощо.

На колегії були заслухані доповіді профільних фахівців з актуальних проблем, зокрема про стан надання медичної допомоги хворим з онклюзійно-стенозуючою патологією екстракраніальних судин та на інфаркт міокарда.

Під час обговорення ходу виконання попередніх рішень засідань колегії та наказів управління охорони здоров’я облдержадміністрації Олександр Торбас акцентував увагу присутніх на необхідності активізації темпів створення центрів первинної медико-санітарної допомоги в окремих районах

та містах області, зокрема у місті Житомирі.

 

Колегія управління охорони здоров'я

Торбас О.М. (27.05.16)

 

Колегія управління ОЗ ОДА 27.05.16

Версія для друку