Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Петро Порошенко дав доручення прибрати «смотрящих» Держгеокадастру з областей та районів

24 Жовтня 2017 • 14:09

Кіл-сть переглядів: 546

1Президент України Петро Порошенко дав доручення прибрати «смотрящих» Держгеокадастру з областей та районів.

 

Таке рішення він прийняв під час засідання Ради регіонального розвитку після звернення голови Васильківської районної державної адміністрації Дніпропетровської області.

 

«Ми робимо доручення Президента і Прем’єр-міністра і спільно налагодимо це питання, щоб у нас “смотрящих” взагалі і Держгеокадастру зокрема не було», – наголосив Петро Порошенко.

 

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман додав: «Все, що ми тут почули, має бути предметом розслідування, і не просто когось кудись забрати, а когось кудись посадити. І посадити у в’язницю. До кінця дня прошу надати конкретні факти і прізвища тих, хто є “смотрящими” в областях».

 

Також він відсторонив від виконання обов’язків Голови Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру Олега Цвяха.

 

«Ви відсьогодні відсторонені від виконання своїх обов’язків. Завтра я звернуся до Генеральної Прокуратури, Національного антикорупційного бюро порушити проти вас справу, проти всіх ваших керівників районних управлінь, розслідувати її – і будете ви сидіти, тому що вам ніхто не дав такого права. “Смотрящі” залишилися у 2013 році. Ви паразитуєте на тілі нашої держави. І вам прощення немає. Винні – будете сидіти», – наголосив Володимир Гройсман.

Версія для друку